mallorca

Algaida és el primer municipi del Pla de Mallorca que posa en marxa el vehicle compartit


Algaida és el primer municipi del Pla de Mallorca que ha posat en marxa el vehicle compartit. Aquesta iniciativa també es fa a Santa margalida i a Muro. L’objectiu és fer front a les mancances que té el transport públic i minimitzar la contaminació. Per això, l’Ajuntament ha posat a l’abast de la ciutadania un cotxe elèctric que es pot reservar per hores a través d’una aplicació mòbil.

El batle pedani de Pina i Randa, Jaume Lliteres, explica que una empresa privada els ha cedit el vehicle i l’Ajuntament s’ha de fer càrrec de la neteja i del manteniment. Els tres primers mesos el servei és gratuït. Després, si la iniciativa ha tengut èxit entre els veïnats, s’haurà de pagar en funció del seu ús.

El vehicle s’ha de desinfectar després de emprar-lo i s’ha de dur mascareta sempre, encara que tots els integrants siguin del mateix nucli familiar. Lliteres assegura que aquesta iniciativa el municipi fa front a les mancances del transport públic, ja que per exemple, a Randa no arriba el TIB.

Els veïnats d’Algaida consideren que és una bona mesura però no tenen clar si ara és la millor època per compartir vehicle.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

més contingut relacionat

Arranca Fitur amb totes les expectatives posades en el turisme nacional

Aquest dimecres, Francina Armengol i el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, faran un recorregut per l'estand...

La ‘Llonguetada’ resisteix a les restriccions i manté l’esperit de Sant Sebastià

Sis bars de Palma hi han participat i han oferit els emblemàtics llonguets clàssics i altres de més originals

Truyol acusa de racisme a PP i Cs per reprovar-la sobre la polèmica de la seva dessuadora de ‘Top manta’

La regidora de Model de Ciutat de l'Ajuntament de Palma assenyala que les mocions amaguen el racisme, el classisme i...