X
7

Algaida és el primer municipi del Pla de Mallorca que posa en marxa el vehicle compartit

23/12/2020

Algaida és el primer municipi del Pla de Mallorca que posa en marxa el vehicle compartit

Algaida és el primer municipi del Pla de Mallorca que ha posat en marxa el vehicle compartit. Aquesta iniciativa també es fa a Santa margalida i a Muro. L’objectiu és fer front a les mancances que té el transport públic i minimitzar la contaminació. Per això, l’Ajuntament ha posat a l’abast de la ciutadania un cotxe elèctric que es pot reservar per hores a través d’una aplicació mòbil.

El batle pedani de Pina i Randa, Jaume Lliteres, explica que una empresa privada els ha cedit el vehicle i l’Ajuntament s’ha de fer càrrec de la neteja i del manteniment. Els tres primers mesos el servei és gratuït. Després, si la iniciativa ha tengut èxit entre els veïnats, s’haurà de pagar en funció del seu ús.

El vehicle s’ha de desinfectar després de emprar-lo i s’ha de dur mascareta sempre, encara que tots els integrants siguin del mateix nucli familiar. Lliteres assegura que aquesta iniciativa el municipi fa front a les mancances del transport públic, ja que per exemple, a Randa no arriba el TIB.

Els veïnats d’Algaida consideren que és una bona mesura però no tenen clar si ara és la millor època per compartir vehicle.

23/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT