X

Algaida, primer municipi de les Balears a adaptar el col·legi electoral a persones amb discapacitat cognitiva

El casal de cultura se senyalitzarà amb pictogrames per fer més entenedor el procés de votació

26/05/2023

Algaida, primer municipi de les Balears a adaptar el col·legi electoral a persones amb discapacitat cognitiva

Cati Alzamora

Aquest divendres s’ha començat a senyalitzar el casal de cultura d’Algaida, que en aquests comicis es convertirà en el primer col·legi electoral de les Balears adaptat a persones amb discapacitat cognitiva. Una prova pilot impulsada per les associacions Autisme Balears i Más que TEA, amb l’objectiu d’ajudar aquestes persones a orientar-se dins el centre de votació i a entendre les etapes del procés. La iniciativa està adreçada, principalment, a persones amb trastorns com l’autisme, però també a gent gran o ciutadans amb dificultats per llegir.

Cristina García, portaveu de l’Associació Más que TEA, ha explicat que les persones amb autisme poden entrar en col·lapse amb facilitat, però això es pot evitar si es crea un espai estructurat, amb una bona senyalització, on es comprengui cada lloc i s’identifiqui cada passa que s’ha d’executar.

Els pictogrames seran visibles a les cabines i les meses de votació, i també són útils per a persones grans o que tenen dificultats per llegir.

A llarg termini, l’objectiu de les associacions és que s’estengui l’ús dels pictogrames en altres àmbits, especialment el sanitari, i ja treballen en un projecte que volen implantar a l’Hospital de Son Espases.

26/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris