X

“Alguna cosa s’està fent malament”

La Policia Local de Palma i els jutjats de violència asseguren que han augmentat els casos de violència de gènere entre els adolescents

26/11/2022

“Alguna cosa s’està fent malament”

La Policia Local de Palma assegura que ha augmentat la violència entre els adolescents, especialment pel que fa a les relacions de parella. Els agents remarquen que algunes víctimes no són conscients que pateixen abusos. A més, destaquen la importància que amics i familiars acudeixin a advertir les autoritats de possibles casos de violència.

L’agent de la Unitat de Protecció Familiar de la Policia Local de Palma, Xisco Cortés, ha lamentat que “alguna cosa s’està fent malament”, ja que de cada vegada, més adolescents pateixen violència. Principalment, masclista. Els agents tenen una teoria del perquè.

Cortés assenyala que el missatge que reben els joves no ha variat, encara es veuen “pel·lícules del típic prepotent que salva a l’al·lota responsable i bon estudiant”. A més, ha reconegut que les campanyes de sensibilització funcionen, però a mitges. L’agent ha explicat que “cada vegada hi ha més consultes de gent que demana per un altre”, però, ha apuntat que a les víctimes els costa més. Per això, es fa èmfasi en l’entorn, amics i familiars, perquè ells posin en alerta la Policia. Als jutjats de violència també han notat aquest augment.

La Policia apunta que la seva tasca d’assessorament arriba a qualsevol classe de parella.


Què puc fer si patesc violència de gènere?

26/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT