X

Algunes empreses d’autobusos de les Balears es decanten per vehicles amb Gas Natural Comprimit

Aquesta inversió és possible gràcies a Fons Europeus, i Autocars Sagalès Caldentey se n'ha beneficiat: ha rebut 210 mil euros per a la nova flota

15/10/2022

Algunes empreses d’autobusos de les Balears es decanten per vehicles amb Gas Natural Comprimit

Ja hi ha empreses d’autobusos de les Balears que s’estan descarbonitzant, i es decanten per utilitzar vehicles amb Gas Natural Comprimit. Aquesta inversió és possible gràcies a Fons Europeus, i Autocars Sagalès Caldentey se n’ha beneficiat. Ha rebut 210 mil euros per a la nova flota, són 30 mil per a cada bus.

A poc a poc, els autobusos i el transport escolar canvien de carburant. Aquí, n’han adquirit 7 que circulen amb Gas Natural Comprimit. La despesa inicial ha estat costosa, cada vehicle costa devers 280.000 euros, que són més assumibles amb els Fons Next Generation. L’objectiu és que les emissions de carboni disminueixin i, per això, empren altres fonts d’energia.

La pujada del preu del gas, però, és desorbitat, i carregar el dipòsit els costa devers 450 Euros per vehicle. Al gener, pagaven el quilo de gas a 0,80 cèntims, a l’agost ja va pujar a 2,40 euros i el mes passat va davallar 1,30 euros.

Aquests busos duen a l’institut els alumnes de Felanitx i Porreres, tenen capacitat per a 59 al·lots a més d’un conductor i un acompanyant. N’hi ha també per a persones amb mobilitat reduïda.

15/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT