mallorca

Alguns accionistes del tren de Sóller no vendran a cap preu

El 66% d'accions les aglutinen dotze empresaris però no tots estan disposats a fer el traspàs

Alguns+accionistes+del+tren+de+S%C3%B3ller+no+vendran+a+cap+preu

L’oferta pública d’adquisició la gestiona Goros Investiments SL, actualment denominada Olana Invest SL, però l’oferidor real és Mundra Invest SL. Una societat limitada amb seu social a Madrid i constituïda el passat 3 de juliol. Ofereixen 25,4 milions d’euros per les 172.795 accions de la empresa Ferrocarril de Sóller SA. Maria del Mar Reventós, expresidenta de Codorniu, és la cara del grup d’inversors. Ha assegurat que ja tenen emparaulat el traspàs d’un 20% d’accions. Volen controlar-ne la majoria, el 50,1%. De la dotzena de grans accionistes que aglutinen el 66% d’accions, no bastaria per sumar sinó tots venen.

Dels 800 accionistes del Ferrocarril de Sóller, la majoria són particulars. Sollerics i ex treballadors de Palma i Bunyola, en tenen opinions diverses. En Joan té 81 anys i posseeix més de 500 accions, heretades i comprades però no vol claudicar davant la temptadora oferta, de 147 euros per acció, tot i triplicar-ne el valor actual.

En un comunicat, el Comitè d’empresa n’ha expressat la preocupació i estan pendents de reunir-se la setmana que ve amb els oferents.

Per a l’Associació d’Amics del Ferrocarril, el tren de Sóller és un símbol i no entenen les presses per adquirir el negoci, en donar el 6 de setembre com a límit per decidir-se’n.

El tren de Sóller és un servei de transport públic de viatgers, en règim de gestió indirecta mitjançant una empresa privada, que té concessió vigent fins a l’agost del 2055. L’any passat, va facturar 15,6 milions d’euros i té uns beneficis nets del 21%.


L’expresidenta del grup Codorniu, una de les impulsores de l’oferta de compra del tren de Sóller

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

DIRECTE: IB3 notícies


més contingut relacionat

Les goteres de l’aula de tecnologia de l’IES Felanitx espenyen el material

El centre ho ha posat en coneixement de la Conselleria d'Educació, però encara no està decidit com abordar la deficiència

l’Ajuntament de Palma vol potenciar el catàleg de comerços emblemàtics

Cada any es revisa i ara el conformen 90 establiments

Carme Riera és nomenada Tafonera Major 2019-2020

La D.O. Oli de Mallorca vol reconèixer la seva sensibilitat en la promoció de la cultura de l'oli i l'oliva de l'illa

Inicien les tasques per tancar el Sindicat de Felanitx

El Consell de Mallorca vol convertir-lo en un centre artístic amb projecció internacional, lligat a la figura de Miquel Barceló.