X

Alguns agroturismes de Menorca tenen obert el novembre i desembre per contribuir a la desestacionalització

Els hotelers demanen millorar la connectivitat aèria per evitar que possibles clients es decantin pels competidors de la Península

20/11/2023

Blai Barber Ramos

A l’agroturisme d’Alaior Amagatay asseguren que els seus clients hi van perquè estan interessats en la preservació de la natura, el respecte per l’entorn i la sostenibilitat. Han decidit no tancar aquests mesos de novembre i desembre per contribuir a la desestacionalització a Menorca.

Sara Fàbrega és directora del grup Numa Menorca, que inclou Amagatay i Morverdra Nou: “Pensam que el temps acompanya i que són èpoques en què encara hi ha festes pel mig. El mercat francès té vacances el novembre. També hi ha el pont de desembre. La majoria de gent que ve a aquest tipus d’hotel el que vol és desconnectar, llegir, reposar, experiències esportives, anar a passejar, agafar les bicicletes, fer senderisme pel camí de Cavalls, visites guiades històriques per Ciutadella, Maó, etc.”.

El mes d’abril l’empresa actual va començar a fer-se càrrec d’Amagatay. Des d’aquell moment, hi han passat 4.700 persones. Aquest novembre estan al voltant d’un 35% d’ocupació, i la majoria de clients els arriben a través de xarxes socials i agències en línia. El grup hoteler creu, però, que s’ha de millorar la connectivitat aèria, i demanen un esforç col·lectiu entre tots els sectors i l’administració.

Begoña Mercadal, directora insular de promoció turística assegura: “S’està fent un estudi per contractar un especialista en connectivitat. També esteim en converses amb Vueling perquè no es rompi el conveni que tenim durant tot l’hivern amb París, i s’està fent feina per augmentar les línies amb la Pensínsula, que ens hem trobat tancades. A més, preparam tot un calendari de proves esportives que començarà el mes de febrer, fins a maig, i continuarà el setembre, fins al novembre”.

Promoció turística calcula que, de mitjana, unes 1000 persones poden participar en les competicions, més els familiars que els acompanyen.

20/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris