política

Alguns ajuntaments de Mallorca comencen a suspendre tributs municipals

La Felib elabora una guia amb directrius per coordinar les mesures que es prenguin

Alguns+ajuntaments+de+Mallorca+comencen+a+suspendre+tributs+municipals

Alguns ajuntaments ja han començat a suspendre el cobrament dels tributs per l’estat d’alarma. Es tracta principalment de serveis que s’han deixat de prestar, com puguin ser les escoletes municipals o les escoles de música. La Federació d’Entitats Locals fa feina per implantar una directriu comuna i que les mesures que prenguin els consistoris siguin coordinades.

El de Santa Eugènia és un dels ajuntaments que ha anunciat que no cobrarà la taxa municipal als usuaris de l’escoleta infantil, ni tampoc als alumnes de l’escola de música. Així mateix, i atès que no poden obrir, també ha suspès la taxa d’ocupació de la via pública que paguen els bars i restaurants del poble per tenir Terrassa. Aquesta suspensió estarà en vigor mentre duri l’estat d’alarma.

En relació amb altres tributs com l’IBI, l’aigua o el fems, la Felib ha recomanat als ajuntaments que no es precipitin a l’hora d’anunciar mesures i prepara una guia perquè la resposta sigui coordinada. En qualsevol cas, i si un ajuntament volgués rebaixar determinats tributs, hauria de modificar les ordenances fiscals. I això suposaria que els descomptes no entrarien en vigor fins a l’any que ve.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Ciutadans demana la compareixença urgent de la directora general de Salut Pública al Parlament

Reclama informació sobre el pla de contingència i de prevenció de contagis i nous brots

Una comissió formada pel Govern i la Felib farà un seguiment del pla de reactivació econòmica

El Pla de Millora de la Sostenibilitat i l'Eficiència Energètica, acordat entre el Govern i la Federació d'Entitats Locals de...

El Govern prepara un decret per frenar les festes il·legals

S'aprovarà amb caràcter d'urgència i també servirà per regular les festes patronals

El parlament rebutja l’ampliació de l’aeroport de Son Sant Joan

Tots els grups menys VOX han estat d'acord a votar afirmativament reclamar al Govern de l'Estat la cogestió aeroportuària