SOCIETAT

Alguns concessionaris de Sant Josep ja han instal·lat les gandules

L'Ajuntament ho permet per a "incentivar l'economia"

A la platja de Port des Torrent ja s'han desplegat gandules.


Alguns negocis de platja de Sant Josep de sa Talaia ja han començat a instal·lar gandules tot i que les concessions no comencen oficialment fins al primer de juliol i l’Ajuntament no els cobra el cànon. Segons explica el Consistori, els concessionaris poden desplegar els artefactes de platja i cobrar-los sempre que prèviament n’informin l’Ajuntament, que ha d’anar a delimitar abans l’espai al qual poden desenvolupar la seva activitat. Això sí, han de respectar els 10 euros màxims per gandula o para-sol que marca la normativa. El Consistori justifica l’avançament d’alguns concessionaris al període oficial per a “incentivar l’economia”.

L’Ajuntament de Sant Josep obliga a desinfectar els elements de platja entre l’ús d’un client i l’altre i a mantenir la distància de seguretat entre gandules. Els concessionaris, fins i tot, desinfecten a la bugaderia els llençols que fan servir per posar damunt les gandules per evitar contagis.

La distància de seguretat obligatòria farà que aquest estiu hi hagi menys elements de platja a Sant Josep, la qual cosa implicarà que els concessionaris paguin menys cànon al Consistori. A més, les quotes no es cobraran fins al primer de juliol, fet que també reduirà de forma considerable la factura que han de pagar els empresaris. Això, segons els primers càlculs de l’Ajuntament de Sant Josep, implicarà que els concessionaris hagin de pagar un terç menys que altres anys. El Consistori solia recaptar 4,5 milions per aquest concepte.

A la Platja des Port des Torrent ja fa dies que s’han desplegat les gandules. També s’han instal·lat part dels lots a Cala Bassa. Segons l’Ajuntament de Sant Josep, en aquest darrer cas els concessionaris ja han demanat que es delimiti tota la platja, tot i que encara no han posat a disposició dels banyistes tots els elements.

També han informat al Consistori de la voluntat de començar ja l’activitat els concessionaris de Cala Vedella i Platges de Comte o l’Escola de Vela de ses Salines. Així mateix, s’ha delimitat l’espai que han d’ocupar les gandules al Cavallet, tot i que la intenció sembla que és començar a explotar-les a mitjans de juny.

Altres concessionaris que han demanat poder començar a marcar els espais per iniciar l’activitat són negocis de gandules de la platja des Migjorn a ses Salines o es Jondal.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |