X

Alguns hotels de Menorca i companyies aèries preveuen dur turistes a l’illa a partir del juliol

El Consell de Menorca creu que l'obertura de ports i aeroports ha de ser el darrer esglaó de desconfinament

24/04/2020

Alguns hotels de Menorca i companyies aèries preveuen dur turistes a l’illa a partir del juliol

Alguns hotelers de Menorca preveuen obrir els seus hotels a final de juny, i per això volen que els ports i aeroports obrin al més prest possible, sempre amb seguretat. La presidenta del Consell, per contra, demana que l’obertura d’aquestes instal·lacions sigui el darrer esglaó del desconfinament. La companyia Jet 2.com te previst reiniciar els vols amb l’illa a mitjans de juny.

Els hotelers de Menorca fan feina per reactivar la seva activitat al més aviat possible. De fet, empreses com la de l’hotel Sur Menorca de Biniancolla preveu obrir les portes a finals de juny i, de moment manté les seves reserves, per fer front al que han anomenat “mini temporada turística” perquè ja haurien perdut, abril, maig i juny. Asseguren que els establiments ja estan preparats quant a garanties sanitàries per rebre clients, però demanen que el govern central transmeti la major seguretat possible.

Els hotels que pensen obrir a finals de juny ho fan amb la previsió comunicada per companyies com Jet2.com de reiniciar els vols amb l’illa en aquestes dates. I així ho ha confirmat aquest divendres la presidenta del Consell, Susana Mora, a la vegada que ha recordat que tot depèn de les decisions de l’Estat. Mora creu que la darrera passa ha de ser l’obertura de ports i aeroports i ha demanat al Govern de les Illes que Menorca, amb només 17 casos actius, tingui un pla de desconfinament propi adaptat a la realitat de l’illa, com per exemple, que els ciutadans puguin sortir a fer esport o a anar als horts. Francina Armengol presentarà aquesta proposta diumenge durant la conferència de presidents.

24/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris