X

Allau de queixes davant la modificació del reglament de la Llei de Costes

Els propietaris d'habitatges i negocis afectats per la nova delimitació manifesten el seu malestar i afirmen que es senten indefensos

29/10/2022

Allau de queixes davant la modificació del reglament de la Llei de Costes

Tolo Leal

La modificació del reglament de la llei de Costes ha originat una allau de queixes entre els propietaris d’habitatges i negocis afectats per la nova delimitació. Se senten indefensos davant l’aplicació d’una norma que consideren arbitrària.

Un nou reglament que amplia la superfície protegida pel domini públic a pràcticament tots els sistemes dunars. Fins i tot, els que compten amb un 75% de superfície amb pinars, que és el que preveia fins ara la normativa. Un fet que convertirà molts de propietaris en concessionaris. Això sí, sempre que l’estat consideri que el seu negoci és indispensable a la zona. Per això mateix, els consells de Formentera i Eivissa han anunciat aquesta setmana que acudiran al Tribunal Suprem per revertir la situació.

En això, s’afegeix la demanda de pròrrogues que es varen fer durant els anys 2013 i 2014, que permetien allargar les concessions fins a 75 anys més. Unes demandes que en molts de casos no varen obtenir resposta.

Avel·lí Blasco, catedràtic de Dret Públic especialista en ordenació del territori, preveu conflictes en les pròrrogues no resoltes per l’Estat i defensa el traspàs de la competència a la comunitat autònoma, com ja passa a altres comunitats costaneres.

29/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris