X

Alliberats 16 taurons gatvaires en aigües de Cabrera

Duen un transmissor que aportarà dades sobre el comportament d'aquesta espècie mediterrània en recessió

30/03/2023

Alliberats 16 taurons gatvaires en aigües de Cabrera

En el marc del projecte «Acció Stellaris» s’han alliberat 16 taurons gatvaires en aigües de Cabrera. Des que es va iniciar el projecte, han nascut 155 exemplars de gatvaire a centres de cria controlats com són els aquaris del Centre d’Interpretació del Parc Nacional de Cabrera i a les instal·lacions del Palma Aquàrium. També en el  Laboratori d’Investigacions Marines i Aqüicultura (LIMIA).

Altres quatre exemplars seran alliberats a la reserva marina de l’Illa del Toro. 

Mitjançant una petita cirurgia abdominal que han practicat el LIMIA i l’IMEDEA, s’han col·locat transmissors als taurons que emetran informació sobre la seva localització durant sis anys.

A més, els taurons també duen una marca externa que els permet ser identificats en cas de captura. Per això, els impulsors del projecte compten amb el suport de les confraries de pescadors, a qui se’ls ha sol·licitat que en cas de capturar-ne, informin al Servei de protecció d’espècies del número de marca, pes i lloc on s’ha capturat.

Actualment, queden 116 ous incubant a les instal·lacions on continuaran la seva eclosió sota la supervisió dels tècnics.

El gatvaire és present a les aigües de les Illes Balears, especialment en el Parc nacional Marítim-Terrestre de Cabrera, Formentera i el Canal de Menorca. Tot i que solia ser una espècie abundant, està catalogat en perill d’extinció en el Llibre vermell dels peixos de les Illes Balears.

30/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris