X

Almanco 12 municipis balears han d’elaborar plans d’emergència de sequera abans de 2020

S'han d'identificar els grans consumidors i preveure per on es començaria a restringir l'ús d'aigua en cas de sequera

16/12/2017

Almanco 12 municipis balears han d’elaborar plans d’emergència de sequera abans de 2020

Miquela Valls

Els municipis de les Illes que tenen més de 20 mil habitants de població real o flotant han de tenir elaborat un pla d’emergència de sequera. Entre d’altres, han d’identificar els grans consumidors i establir un full de ruta de mesures operatives per garantir el subministrament d’aigua de qualitat en cas de sequera o prealerta.

A Balears, hi ha 12 municipis amb més de 20 mil habitants en el seu padró. 7 a Mallorca, 4 a Eivissa i 2 a Menorca que hauran de confeccionar el pla d’emergència de sequera, en el qual es vol tenir identificats els grans consumidors. S’ha de preveure també per on es començaria a restringir l’ús d’aigua en cas de sequera. Marratxí, amb 25 nuclis poblacionals, és juntament amb Calvià els que registren el consum d’aigua per habitant més elevat.

Nuclis com Alcúdia i Pollença, que assoleixen els 20 mil habitants en temporada estival, també estaran obligats a elaborar el document, segons estableix el pla de sequera que aprovà ahir el Consell de Govern per mitjà d’un decret i que entrarà en vigor la setmana que ve.

La resta d’ajuntaments han de redactar un pla de gestió sostenible de l’aigua abans del 2024. També en aquest termini, els sistemes d’abastament que no disposin de pous de reserva estan obligats a tenir-ne un.
Si es declara l’estat d’emergència, els consistoris afectats estaran obligats a prohibir el reg de jardins, la neteja de carrers o l’ompliment d’aigua de piscines. El Pla, a més, també recull les mesures a prendre segons la situació de prealerta, alerta i estat d’emergència.

16/12/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris