X

Almanco 35 morts en els aldarulls de Bagdad per la dimissió d’Al-Sadr

Iraq viu des de fa deu mesos una escalada de tensió, amb un Govern en funcions des que el Poder Judicial i el Parlament varen suspendre la seva activitat

30/08/2022

Almanco 35 morts en els aldarulls de Bagdad per la dimissió d’Al-Sadr

Almanco 35 persones han mort i 250 han estat ferides en les manifestacions de Bagdad, després que l’influent clergue xiïta Muqtada al-Sadr va anunciar la seva retirada. Les declaracions varen causar l’alçament dels manifestants al Palau Presidencial, cansats de la paràlisi política del país, i fins i tot alguns aprofitaren la incursió per banyar-se a la piscina.

Iraq viu des de fa deu mesos una escalada de tensió, amb un Govern en funcions des que el Poder Judicial i el Parlament varen suspendre la seva activitat. El Bloc Sadrista, la formació de Muqtada al-Sadr, va ser vencedor de les eleccions de 2021, però el boicot a les seves propostes va ocasionar al juny la dimissió dels seus diputats.

Muqtada al-Sadr ha demanat als seus seguidors que es retirin de la fortificada Zona Verda de Bagdad i ha demanat disculpes a la població pels aldarulls.

30/08/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris