societat

Almanco 6.000 treballadors han estat de baixa per Covid-19

La majoria són contactes estrets que han rebut la baixa de la mútua abans de fer-se les proves per prevenir contagis en l’entorn laboral

Almanco+6.000+treballadors+han+estat+de+baixa+per+Covid-19

Almanco 6.000 treballadors han estat de baixa per Covid-19 a les Balears. La dada de l’Institut Nacional de la Seguretat Social inclou tots els casos des de l’inici de la pandèmia fins a finals de maig. La majoria són contactes estrets, com ha passat amb els contagis a la Policia Local de Sóller o a l’escoleta d’educació infantil de Calvià.

Quan un treballador dona positiu per Covid-19, Salut Pública avisa tot d’una la seva empresa. D’acord amb el protocol del Govern, són les empreses qui s’encarreguen de cercar els contactes estrets mitjançant els seus serveis de prevenció de riscos.

El protocol de contingència passa per desinfectar totes les zones on ha estat la persona contagiada i, al mateix temps, les mútues han de donar la baixa als treballadors que puguin haver entrat en contacte amb les persones que han donat positiu. Tots els contactes estrets han de quedar aïllats tot d’una a ca seva a l’espera de fer-se les proves.

La baixa mèdica és obligatòria, de manera que no es pot exigir que facin teletreball mentre estiguin aïllats. El director-gerent de l’Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral, Rubén Castro, adverteix que les empreses podrien incórrer en frau si fessin teletreballar a qui estigués de baixa per ser contacte estret.

Hi ha tres entitats que vigilen el compliment d’aquestes normes. Són l’Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral, els inspectors de la Conselleria de Treball, i també els inspectors de Treball de l’Estat. Tots ells supervisen que s’apliquin tant les mesures de prevenció com els plans de contingència en cas de contagi.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

EMT i treballadors es tornaran a reunir demà horabaixa

Negociaran la desconvocatòria de la vaga indefinida que mantenen des de dilluns

Les platges de Manacor acaben l’estiu amb més arena

Quatre joves contractats per l'Ajuntament han fet netes les platges manualment cada dia

Tres detinguts a Esporles per un presumpte delicte de drogues

Han a trobat 16 plantes de marihuana, 3 quilos de cabdells secs i cànnabis en forma de pol·len

Nova agressió a un sanitari anit passada a Palma

El treballador sanitari ja ha interposat una denúncia contra el seu atacant