X

Almanco cinc morts, 5.000 evacuats i destrosses enormes en inundacions al nord-est d’Itàlia

Les pluges torrencials han provocat el desbordament de 14 rius i torrents que han inundat un total de 24 localitats de la regió de l'Emília-Romanya

17/05/2023

Almanco cinc morts, 5.000 evacuats i destrosses enormes en inundacions al nord-est d’Itàlia

Redacció

Almanco cinc persones han mort i prop de 5.000 persones han hagut de ser evacuades a causa de les inundacions que han afectat diverses localitats de la regió de l’Emília-Romanya, al nord-est d’Itàlia. Les pluges torrencials han provocat el desbordament de 14 rius i torrents que han inundat ciutats com Cesena, Faenza o Riccione. En total, 24 localitats inundades pel fet que “tots els rius de l’Emília-Romanya han registrat desbordaments”. Les autoritats han habilitat diversos centres esportius per a acollir els evacuats i no es descarta que s’hagin de desallotjar més persones durant la jornada d’avui.

El ministre de la Protecció Civil italià, Nello Musumeci, ha assenyalat que “la mitjana de l’aigua de pluja que ha caigut en les últimes 36 hores ha estat de 200 mil·límetres i en algunes zones ha arribat als 500 mil·límetres, mentre que la mitjana de tota la temporada és de 1.000 mil·límetres”. Per al ministre, tant aquestes inundacions com les que es van viure en la mateixa regió fa només un parell de setmanes “és d’una situació que té pocs procedents”.

17/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris