X

Almanco dos morts a Polònia, després del possible impacte de dos míssils perduts a la frontera amb Ucraïna

Un responsable de la intel·ligència nordamericana ha confirmat que es tracta de míssils russos. En canvi, el Pentàgon diu que encara no es pot corroborar

15/11/2022

Almanco dos morts a Polònia, després del possible impacte de dos míssils perduts a la frontera amb Ucraïna

Restes d'un míssil a Ucraína./ Aleksandr Gusev

Almenys dues persones han mort a la localitat polonesa de Przewodow, a la província de Lublin, prop de la frontera amb Ucraïna, després del possible impacte de dos coets perduts, segons ha avançat l’emissora local Ràdio ZET. D’acord amb informacions extraoficials de la pròpia emissora, els míssils podrien haver colpejat assecadores de gra a Przewodow. Agents de la Policia, la Fiscalia i l’Exèrcit polonès es troben ja en el lloc dels fets.

Anteriorment, Marcin Lebiedowicz, portaveu del Cos de Bombers de Hrubieszow, a uns 35 quilòmetres al nord de Przewodow, havia confirmat que la localitat havia estat escenari d’explosions les causes de les quals encara són desconegudes. “Hem rebut una notificació d’una explosió al pati d’assecat. De fet, res més arribar, confirmem que una cosa així va succeir. Dues persones van morir en el lloc. De moment estem assegurant l’escena i il·luminant l’àrea de l’acció”, ha explicat a Radi Lublin.

En el marc d’aquest incident, el primer ministre de Polònia, Mateusz Morawiecki, ha convocat al Comitè de Seguretat Nacional i Defensa del Consell de Ministres de caràcter extraordinari, segons ha avançat el portaveu de Govern, Piotr Muller, a Twitter.

Míssils russos?

Un responsable de la intel·ligència nordamericana ha confirmat que es tracta de míssils russos. En canvi, el Pentàgon diu que encara no es pot corroborar que els russos hagin atacat Polònia. En confirmar-se, seria el primer atac rus en el territori de l’OTAN i de la Unió Europea. El primer ministre polonès ha convocat d’urgència la Comissió de Seguretat Nacional. El Govern d’Estònia ja ha mostrat el seu suport a Polònia i ha assegurat que estan disposats a defensar el territori de l’OTAN.

15/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT