X

Almodóvar, en la vetla de Verónica Forqué: “És l’última persona a la qual hagués imaginat amb aquest final”

El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, ha demanat celebrar "la vida i obra" de l'actriu

15/12/2021

Almodóvar, en la vetla de Verónica Forqué: “És l’última persona a la qual hagués imaginat amb aquest final”

Redacció

El director de cinema Pedro Almódovar ha acudit aquest dimecres a la capella ardent de Verónica Forqué instal·lada en el Teatro Espanyol de Madrid amb la qual va treballar en diverses pel·lícules i ha ressaltat que a més d’una actriu “extraordinària, era una persona boníssima, una espècie d’àngel” i “l’última persona” que s’hagués imaginat amb aquest final.

“La Verónica que record era una Verónica molt feliç i molt realitzada tant en allò professional com en allò personal”, ha assegurat, i ha ressaltat que per a moltes generacions el cinema dels 80 i 90 “no s’entén sense la seva presència tant en les comèdies com en els drames”. “La recordo sempre preocupada per tots nosaltres, molt amiga de tots, sempre aportant solucions i amb una vida espiritual resolta, amb una fe molt solguda i absoluta en el budisme. És l’última persona que m’hagués imaginat amb un final com el que ha tingut”, ha assenyalat.

El cineasta ha comentat que no sols els actors són sensibles, “no cal culpar a la professió”. “El que ha ocorregut -ha agregat- és absolutament misteriós i té a veure amb la nostra naturalesa, amb el pas del temps i les ferides que va deixant: no estava amb el seu marit, el seu germà, al qual adorava, va morir fa pocs anys. El temps no l’ha tractat bé”.

Per la seva banda, el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, ha demanat celebrar “la vida i obra” de Verónica Forqué, que quedarà “per sempre, com a testimoniatge del bon fer i de tota una època”. La pèrdua de l’actriu, que va aparèixer morta a la seva casa aquest dilluns als 66 anys, deixa a Iceta “molt, molt trist”, ha assenyalat a la sortida de la capella ardent.

D’entre les personalitats que han passat per la vetla, el cuiner Pepe Rodríguez, un dels presentadors del programa de TVE MasterChef, ha assegurat que la gent del programa “l’estimava”, “la volia” i “la cuidava”. Rodríguez ha explicat que no havia parlat amb Forqué recentment el qual s’ha mostrat molt afligit per no haver-la telefonat més. Forqué va abandonar voluntàriament el programa de TVE per no trobar-se físicament preparada, segons va declarar ella mateixa.

El fèretre de l’actriu Verónica Forqué ha arribat al Teatre Espanyol aquest dimecres dematí, on s’hi ha instal·lat la capella ardent, entre aplaudiments de periodistes, càmeres de televisió i curiosos que s’han congregat per donar l’últim adeu a l’actriu.

El cos de la intèrpret, que va ser vetlat dimarts per familiars i amics en el Tanatori de Sant Isidre, ha tingut el seu gran homenatge públic en el teatre madrileny fins a les 16.00 hores.

El Teatre Espanyol era un escenari molt especial per a l’actriu, que va actuar en “Doña Rosita” en un muntatge de Miguel Narros, i en 2020 es va pujar com a directora de l’obra “Espanyoles, Franco ha muerto”.

15/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris