societat

Els afectats per talidomida a Balears encara no han estat indemnitzats

Asseguren que el problema principal és que no hi ha cap mena de voluntat política per ajudar-los

Els+afectats+per+talidomida+a+Balears+encara+no+han+estat+indemnitzats

L’associació d’Afectats per la Talidomida a Espanya reclama 390 milions d’euros a l’Estat. Cinc dels membres són mallorquins. Estan cansats que no els reconegui els efectes d’aquest medicament que els anys 50 prengueren les embarassades. Asseguren que el problema principal és que no hi ha cap mena de voluntat política per ajudar-los.

En Jaume té reconegut que és un dels afectats per la talidomida per un dels metges que justament descobrí els efectes. A dia d’avui, però, després de 50 anys, encara no ha aconseguit que ningú l’indemnitzi.

En aquesta mateixa situació hi ha altres 4 mallorquins i prop de 200 espanyols. Després de dècades de lluita, wl 2018 el Govern central va incloure dins el pressupost una línia d’ajudes per als afectats: 12.000 euros per punts de discapacitat. Però a dia d’avui encara no han rebut cap cèntim, asseguren, per falta de voluntat política. Així que demanen a l’Estat el que consideren que és seu: 390 milions d’euros.

Ara fa un any el Govern central inicià a totes les CCAA un procés per analitzar tots els casos i certificar-los oficialment. A les Balears s’ha fet a Son Espases i s’han presentat 17 possibles afectats.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Carlos dura 20/01/2019

    Lamentablemente ,después que está aprobada en el presupuesto generales del estado del año 2018 la indemnización para los efectos de la TALIDOMIDA y después de haber efectuado unos protocolos de reconocimientos médicos en cada CCAA,los expedientes pasaron al instituto Carlos lll de Madrid,para evaluarlos si somos afectados de TALIDOMIDA ,lo curioso es que a día de hoy no hay no hay nadie evaluado.

  2. Antonio Miguel García Aybar 20/01/2019

    El Gobierno debe ser más consciente del problema al que nos enfrentamos y, debe implicarse y mojarse más y ser más solidario con nosotros y con el tema en cuestión, pues es real y existe.
    Es denigrante que no haga nada al respecto.

Cercador |


més contingut relacionat

SATSE assegura que no tolerarà que es cancel·lin les vacances de les infermeres per tercera vegada

Els treballadors reclamen una millor gestió dels recursos humans, perquè l'increment de casos no recaigui damunt el descans els professionals...

Dos desnonaments cada dia a Palma, la major part per impagament de lloguer

Molts dels afectats són famílies en ERTO, que fins a la pandèmia sempre havien tengut feina. L'activitat de l'Oficina Antidesnonaments...

El camp de Menorca i el sector hoteler es donen la mà per tal d’incentivar el producte local entre els turistes

Sa Cooperativa del Camp i el grup Galdana posen en marxa el projecte 365 graus i pretenen que s'estengui a...

La DGT estrena drons a les Balears per detectar infraccions al volant durant l’estiu

L'ús del mòbil i no fermar-se el cinturó de seguretat és allò que provoca més sancions. Treure el braç per...