X

Als petits pagesos els costa trobar tafones on dur les olives per fer oli

Les tafones de Mallorca estan saturades i acumulen caixes sense premsar que es poden acabar fent malbé

07/11/2023

Als petits pagesos els costa trobar tafones on dur les olives per fer oli

David Díez

Els petits pagesos no troben cap lloc a Mallorca on dur les seves olives per produir oli. Les tafones estan saturades i acumulen caixes sense premsar que es poden acabar fent malbé. Fins i tot, alguna d’aquestes tafones ha patit avaries a la maquinària per excés de feina.

Una d’aquestes és la tafona de Montuïri, amb tones d’olives de diferents pagesos que esperen per ser premsades. El seu responsable, Biel Mayol, afirma que dilluns i dimarts de la setmana anterior va atendre 202 cotxes, però va haver de tallar la coa perquè no podia atendre’ls a tots. Aquest cap de setmana, a més, se’ls ha complicat més per l’avaria de la màquina centrifugadora, que ha causat que fins dilluns no hagi pogut continuar la premsada.

En Tomeu ha tengut sort, ja li queda poc per recollir l’oli. Va demanar hora a una altra tafona i la hi varen cancel·lar en el darrer moment. Finalment, a Montuïri l’hi faran. Però va haver de fer coa. En Víctor, per la seva banda, va anar a Son Carrió sense cita, perquè li havien dit que, si era dels primers, ho podria aconseguir. Des de les 4 de la matinada i fins a les 7 del matí, va haver d’esperar dins el cotxe fins que obrissin la tafona. Tant en Tomeu com en Víctor han tingut sort, però no tots els pagesos han pogut endur-se’n l’oli cap a casa.

07/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris