Polèmica a la World Travel Market pels preus turístics d’Eivissa

meteorologia

Altes temperatures a 1.500 metres: el sud de Mallorca assoleix els 29ºC

Des l'any 1993 no es registrava aquesta temperatura a l'isoterm

Fotografia del Puig Major aquest dilluns dematí. / Ángel Muñoz


Són moltes les adveccions d’aire càlid que ens visiten especialment al solstici d’estiu a les Illes, però dies enrere els models mostraven una temperatura a 1.500 metres (isoterm) de 30ºC, una fita que no s’ha  arribat mai a assolir a les Balears des de que hi ha registres. No ha estat el cas, però així mateix, hem assolit al sud de Mallorca l’isoterm de 29ºC que de fet el darrer registre de la mateixa es va assolir l’any 1993, segons el cap de predicció d’AEMET a Balears, Miquel Gili.

Sigui com sigui, la calor ha estat ben present a les Balears especialment diumenge i dilluns, valors màxims que s’han enregistrat al interior nord d’Eivissa, fins els 38ºC a Sant Joan de Labritja o 36ºC a Sant Antoni de Portmany, però també a l’interior de Mallorca, a Petra o Llubí amb 37ºC.

Aquesta advecció ha vengut acompanyada d’una gran càrrega de pols en suspensió, especialment aquest dilluns, i que ha generat que la insolació no hagi estat tan potent com per fer arribar als 40ºC que estaven prevists. De totes maneres, l’alta humitat d’aquests dies ha fet disparar la sensació tèrmica de molts de nosaltres, fent que, en certa manera, a diversos punts de les Illes, ho hem experimentat sensorialment.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Submergits dins un episodi de calor extrema

Durant les properes 48 h les temperatures seran notícia, tant les diürnes com les nocturnes. Podrem respirar a partir de diumenge.

Les altes temperatures eleven a “extrem” el risc d’incendi a les Balears

Durant el dia d'avui, es registraran màximes de 40ºC a l'interior de Mallorca i de 37ºC a Menorca i Eivissa

Mallorca, en alerta taronja per altes temperatures

A zones com el Pla i el Raiguer es podria arribar als 38ºC. El conjunt de les Balears registraran fins diumenge la punta de calor més destacable de l'estiu

S’acaba la treva, tornarem a suar

Els termòmetres pujaran aquesta setmana, sobretot a partir de dimecres