Els guardonats dels premis Ciutat de Palma
S'han entregat al teatre Principal en una gala retransmesa en directe al YouTube d'IB3
És la primera vegada que el programa es realitza a les Balears, amb l'objectiu de fomentar els estudis científics entre els joves
12 alumnes de 3r d’ESO de dos centres de Palma han participat en el programa “Científics en pràctiques”, impulsat per l’Associació Espanyola per a l’Avanç de la Ciència. Durant una setmana, han realitzat activitats amb grups d’investigació de l’IFISC, l’IdisBA i el Centre Oceanogràfic de Balears.
N’Adrià i n’Ivan són dos dels alumnes que participen en el programa i s’han integrat dins l’equip d’investigadors de microbiologia marina al Centre Oceanogràfic de Balears; on han pogut analitzar la riquesa del plàncton i les larves de la mar. “Gràcies a les taques que tenen, podem saber de quina espècie es tracta”, comenta Adrià. Per la seva part, n’Ivan celebra haver identificat larves diferents, com un amfípode. “També he trobat altres mostres com copèpodes o sifonòfors però són més habituals. Un amfípode és més difícil”.
És la primera vegada que el programa es realitza a les Balears, amb l’objectiu de fomentar els estudis científics entre els joves. Marta Albo Puigserver, investigadora del centre i tutora d’un dels grups, destaca que passar una setmana de pràctiques permet als joves “veure diferents tasques que hi ha i diferents vies per les quals accedir a la ciència”. Biel Jordà, investigador i tutor al Centre Oceanogràfic de Balears, consider que els alumes que participen al programa “s’enduran una experiència on coneguin la ciència, com es fa feina i que els obrirà la possibilitat de pensar que en futur poden fer feina”.
Na Núria i en Mohammed també hi han participat i han après a avaluar el nivell de la mar amb un mareògraf. “Ens ajuden a mesurar el nivell de la mar i el seu relleu”, explica na Núria. En Mohammed destaca que les pràctiques li ensenyen “nous mètodes de feina i m’interessa per al meu futur”.
El programa “Científics en pràctiques” també es desenvolupa a instituts seleccionats de Madrid, Astúries i Galícia.
S'han entregat al teatre Principal en una gala retransmesa en directe al YouTube d'IB3
Els pollencins han sortit més tard cap a la finca per la pluja, però no han deixat de complir la tradició de berenar a Ternelles
Davant les càmeres d'IB3, durant el directe de la retransmissió de la festa ha agraït l'ajuda dels seus amics
Aquí pots gaudir de les millors fotografies d'aquest 16 de gener de 2025 a sa Pobla