societat

La Conselleria reparteix ordinadors per pal·liar l’escletxa digital durant el confinament

S'ha prioritzat els alumnes d'instituts públics i concertats. Als centres de primària, han aprofitat per repartir material didàctic a famílies que ho necessitin

La+Conselleria+reparteix+ordinadors+per+pal%C2%B7liar+l%27escletxa+digital+durant+el+confinament

La directora de l'IES Antoni Maura entregant un Chromebook a un alumne. / Foto: Javier Abril


Ja han començat a repartir-se els primers Chromebooks destinats a l’alumnat amb problemes per poder fer les classes confinats a casa per l’estat d’alarma. Els centres de Menorca ja ho van repartir ahir dilluns als 38 alumnes que necessiten aquest ordinador, i avui dimarts s’ha produït el repartiment als demés centres de Mallorca (923 dispositius), Eivissa (251) i Formentera (17). En total en són 1.229

La Conselleria d’Educació ha lliurat aquests ordinadors a 71 centres de les Illes perquè els recullin les famílies dels alumnes que manquen de mitjans per a seguir les classes des dels seus domicilis. Per a pal·liar els problemes sorgits des de l’inici del període de suspensió de les classes presencials, a conseqüència de la crisi sanitària de la Covid-19, Educació ha adquirit gairebé 3.000 dispositius i altres elements per a garantir la connectivitat amb una inversió de 850.000 euros.

Son ordinadors que s’han configurat perquè es puguin usar-se a casa. En aquesta primera fase s’han prioritzat els centres de secundària, batxillerat i FP tant públics com concertats. La pròxima fase de distribució arribarà als centres de primària, si bé ja hi ha col·legis que han demanat autorització per a aprofitar també i distribuir material didàctic als seus alumnes.

Per a organitzar el lliurament, la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa ha decidit que, majoritàriament, les famílies recolliran els ordinadors en els centres educatius, on hi comptaran amb el suport del Policia Tutor i la Policia Local.

Dijous continuarà el repartiment dels Chromebooks. Quan tornin a obrir les aules, l’alumnat haurà de retornar-los a la Conselleria.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Consell organitza visites a possessions de la Serra per l’aniversari de la declaració de la Unesco

D'aquí al novembre es visitaran Son Marc, Son Torrella o sa Campaneta, gràcies a la col·laboració amb l'entitat Itinerem

Primera jornada d’horari continu a la restauració d’Eivissa

L'illa ha passat a Nivell 1, això permet que la restauració pugui treballar en horari continuat, de dilluns a diumenge, fins a les 10 i mitja de la nit.

La solidaritat amb una escola de l’Índia fa córrer els més petits del CIDE

Uns 3.000 participants han pres part en la cursa, i han aconseguit recaptar 11.000 euros

Continuen en dependències policials els 16 detinguts aquesta matinada a Palma

Romandran detinguts fins que passin a disposició judicial