X

Álvaro Gijón nega totes les acusacions i no pensa dimitir

El diputat i regidor del PP no pensa entregar les seves actes

28/06/2017

Álvaro Gijón nega totes les acusacions i no pensa dimitir

Álvaro Gijón no pensa entregar les actes de diputat autonòmic i de regidor de Palma. En declaracions després de sortir dels jutjats, Gijón ha dit que no s’han presentat indicis per provar les acusacions contra ell. Segons ha explicat, ha negat davant el jutge que hi hagi doblers d’origen il·lícit en les empreses de la seva família. Diu que s’ha pogut acreditar la procedència del 100% dels seus doblers i que tots els diners s’han mogut a través de transferències bancàries.

Després d’hora i mitja de declaració, Gijón ha quedat en llibertat, sense mesures cautelars. Abans ho ha fet el seu germà, l’advocat Teo Gijón, que ha estat traslladat des de la prefectura de la policia nacional, on ha passat la nit als calabossos després de ser detingut ahir. Ha declarat durant mitja hora i ha estat posat en llibertat amb l’obligació de presentar-se cada primer de mes als jutjats.

Els pares del diputat i regidor de Palma han estat els primers a prestar declaració. Segons el seu advocat, el jutge i fiscal no li han demanat pels doblers que presumptament haurien blanquejat. Només, els han interrogat sobre les societats familiars, especialment una botiga de roba i una societat immobiliària. Fonts judicials, però diuen que han incorregut en nombroses contradiccions i que s’han desvinculat dels fets delictius investigats.

Els investigadors pensen que el pare, la mare i el germà de Gijón haurien blanquejat 400.000 euros a través de dues o tres societats familiars. Uns diners que sortirien de les comissions que presumptament hauria cobrat Àlvaro Gijón de l’adjudicació del servei de l’ORA de Palma a una UTE empresarial, entre les quals hi ha el grup Roig, el president de la qual va ser detingut en el seu moment.

28/06/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT