X

Álvaro Gijón diu que no pensa dimitir

Nega les acusacions de blanqueig de capitals i haver manipulat el concurs de l'ORA

28/06/2017

Álvaro Gijón diu que no pensa dimitir

Álvaro Gijón no pensa entregar les actes de diputat autonòmic i regidor de Palma. En declaracions després de sortir dels jutjats, ha manifestat que no pensa dimitir perquè, diu, no s’han presentat indicis per provar les acusacions contra ell. Segons ha explicat als mitjans de comunicació, davant el jutge ha negat que hi hagi doblers d’origen il·licit en les empreses de la seva família. Diu que s’ha pogut acreditar la procedència del 100% dels seus doblers i que tots els doblers s’han mogut a través de transferències bancàries. Després de hora i mitja de declaració, Gijón ha quedat en llibertat, sense mesures cautelars. Tant el seu interrogatori com el de la resta de membres de la seva família ha estat enregistat en vídeo.

El seu germà, l’advocat Teo Gijón, ha estat traslladat des de la prefactura de la policia nacional, on ha passat la nit als calabossos després de ser detengut ahir. Ha declarat durant mitja hora i ha estat posat en llibertat amb l’obligació de presentar-se cada primer de mes als jutjats. Els pares del diputat i regidor de Palma també han anat a declarar. Ahir varen ser detenguts i la policia nacional els va posar en llibertat. Les declaracions del germà i pares de Gijón no han arribat a l’hora de durada cadascun. Segons el seu advocat, el jutge i fiscal no li han demanat pels doblers que presumptament haurien blanquejat. Només, els han interrogat sobre les societats familiars, especialment una botiga de roba i una societat immobiliària. Fonts judicials, però, diuen que han incorregut en nombroses contradiccions i que s’han desvinculat dels fets delicitius investigats. Els pares també han quedat en llibertat amb càrrecs.

Els investigadors pensen que el pare, la mare i el germà de Gijón haurien blanquejat 400.000 euros a través de dues o tres societats familiars. Doblers que sortirien de les comissions que presumptament hauria cobrat Àlvaro Gijón de l’adjudicació del servei de l’ORA de Palma a una UTE empresarial, entre les quals hi ha el grup Roig, el president de la qual va ser detengut en el seu moment.


 IB3 videos  El Grup Mixt es prepara davant l’arribada d’Alvaro Gijón


 Els pares d’Álvaro Gijón, “tranquils” després de declarar davant el jutge

28/06/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT