societat

“Amb els judicis per videoconferència es perdrà el llenguatge no verbal”

Advocats com Josep de Luis veuen amb certa inquietud la celebració de judicis telemàtics

Els advocats també destaquen que falten mitjans al sistema judicial per implentar la via telemàtica.


Advocats consultats per IB3 Ràdio veuen amb certa inquietud i preocupació la celebració de judicis per videoconferència. Aquesta és una de les mesures previstes en el pla de desescalada de l’administració de justícia per evitar nous brots de COVID-19. Lletrats com Pablo Pablo Alonso de Caso assenyalen que “manquen mitjans a l’administració de justícia per fer ús de les noves tecnologies a les vistes orals. A més, en seu penal crec que es podria trencar el principi d’inmediació penal i això podria vulnerar la defensa dels acusats”. L’advocat Josep de Luis també ha explicat que “els jutges s’hauran d’enfrontar a un nou repte quan dictin sentències. I és que amb l’ús de videoconferències es perd la comunicació no verbal, que és un element important per valorar la declaració d’un acusat o un testimoni”. De Luis planteja altres dubtes: “¿Com es garanteix que el testimoni, que declara per videoconferència, està tot sol i no hi ha ningú que li dicta les respostes que ha de donar. Fins ara aquestes declaracions s’han fet a distància des de altres seus judicials”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Alaior suspèn més del 90% d’actes culturals i esportius de l’estiu

El batle nega que la decisió hagi estat influïda per la campanya de firmes que demana la suspensió de tots...

Arrenca a Ciutadella la cinquena edició d’un Festival de Cinema marcat per la Covid i l’alta producció balear

La música de Marco Mezquida i la projecció de la pel·lícula "Uno para todos" protagonitzen la gala d'inauguració del certamen

El jutjat accepta posposar dues setmanes el desnonament d’una família amb tres fills a Maó

Cada any són desnonades a l'illa una seixantena de famílies que viuen de lloguer.

15 comunitats autònomes ja registren rebrots

Algunes àrees d'Aragó tornen a la fase 2, mentre que a Catalunya s'aproven mesures que limiten la mobilitat a el Sagrià i a l'Hospitalet.