X

Amb la moratòria turística, també es tramiten darreres places a l’interior de Mallorca

Un hotel de 10 habitacions obrirà pel març a Caimari. Entre lloguer vacacional i llits turístics, el municipi de Selva ofereix més de 1.700 places

16/02/2022

Amb la moratòria turística, també es tramiten darreres places a l’interior de Mallorca

Amb l’entrada en vigor de la moratòria de places turístiques, les darreres que ja es tramitaven no es troben només a vorera de mar, sinó també a l’interior de Mallorca. Pel mes de març està previst que al poble de Caimari obri les portes un nou establiment. Es tracta d’un hotel d’interior, ubicat a la placeta Vella, que oferirà 10 habitacions i 20 llits. Arreu del municipi de Selva, i tenint en compte que no és un municipi tradicionalment turístic, ja s’arriben a oferir més de 1.700 places. Segons les xifres de la Conselleria de Turisme, la majoria corresponen a lloguer vacacional (1.383), i pel que fa al nombre de llits d’hotel són 360. Totes aquestes places turístiques es corresponen amb les categories d’agroturismes i d’hotels d’interior.

El parer del batle de Selva és que la moratòria no beneficiarà l’economia local. “Les associacions de lloguer vacacional i de turisme d’interior ja han posat de manifest les seves dicrepàncies amb la moratòria. El turisme aporta feina pels residents, i també oportunitats als pobles del nostre municipi, que són Selva, Caimari, Moscari, Biniamar i Binibona”, explica Joan Rotger.

Al llogaret de Binibona s’hi concentren 7 establiments d’agroturisme

Selva, no té costa i, en els darrers anys, el negoci del turisme s’ha convertit en el motor econòmic. La majoria de les places turístiques es concentren al llogaret de Binibona: hi ha 7 agroturismes. Als Albellons fa pocs dies que han obert, i auguren una bona temporada. “Ara mateix tenim sis habitacions ocupades. Això són 12 persones. I per les festes de Pasqua les previsions són bones, si no es desbarata”, comenta Joan Vicens, de l’agroturisme dels Albellons.

L’evolució de Binibona és un cas peculiar: ha passat de ser un llogaret gairebé desaparegut a la dècada dels anys setanta, quan la majoria de cases estaven abandonades, o acollir centenars de persones durant bona part de l’any.

16/02/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT