X

Ambient de ple estiu: sol dominant i temperatures elevades arreu de les Illes durant tota la setmana

Les pròximes hores s'esperen màximes al voltant dels 37-38ºC a punts de l'interior, ponent i nord de Mallorca, i entre els 32 i 34ºC a Menorca, Eivissa i Formentera

15/08/2023

Ambient de ple estiu: sol dominant i temperatures elevades arreu de les Illes durant tota la setmana

Fotografia d'Eivissa./ Mamen i Juanjo

El Temps

Aquest passat dilluns començava la setmana amb una pujada de temperatures, uns valors que s’enfilaren fins als 37ºC a diverses localitats de Mallorca, i fins als 33-34ºC a les Pitiüses i Menorca. Un ambient d’estiu de ple que sembla que ha de quedar a les Illes durant bona part de la setmana, i que es notarà tant de dia com de nit.

De fet, anit passada s’ha viscut una nit tòrrida –amb mínimes per damunt dels 25ºC– a més llocs de la nostra geografia, d’on en destaquen els 27,5ºC a Banyalbufar, els 26,6ºC al port de Palma o els 25,8ºC a l’aeroport d’Eivissa.

Tot això es combinarà amb un sol molt dominant durant bona part de la setmana, just amb la presència d’alguns intervals de niguls poc importants i d’una mica de calitja, que deixarà l’ambient lleugerament més enterbolit que dies enrere.

Així mateix, el vent es configurarà del sud-est i bufarà amb certa intensitat, la qual cosa ha de tenir una afectació pel que fa a la mar, que es mostrarà moguda fins divendres, sobretot a les costes de llevant de cada illa.

Pròximes jornades

Dimecres, 16 d’agost. Intervals de niguls prims, amb molt de sol. Qualque boirina a primeres hores. Temperatures sense canvis, amb màximes al voltant dels 37-38ºC a punts de l’interior, ponent i nord de Mallorca. Entre els 32 i 34ºC a Menorca, Eivissa i Formentera. Vent del sud-est entre fluix i moderat.

Dijous, 17 d’agost. Qualque boira a primera hora del matí, amb molt de sol després. Temperatures estables i vent, un dia més, entre fluix i moderat del sud-est. La mar continuarà amb moltes àrees de maror, a excepció del nord-oest de cada illa.

Divendres, 18 d’agost, i cap de setmana. L’escenari més probable és el de mantenir unes condicions semblants, amb alguns intervals de niguls prims al cel i temperatures altes arreu, especialment a l’interior de Mallorca. Tot i que no seran extremes, la persistència de tantes hores de calor deixarà un ambient feixuc. El vent, això sí, perdria intensitat i bufarà més variable, fet que permetria una millora de les condicions marítimes. Així, s’espera que la temperatura superficial de la mar torni a assolir els 30ºC al sud de les Illes cap a finals de setmana.

15/08/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris