X

Ambient fresc i ruixats aïllats obren la porta a la tardor

El cap de setmana estarà marcat, en general, pel predomini del sol i les temperatures màximes no assoliran a cap punt de l'Arxipèlag els 30ºC

22/09/2023

Ambient fresc i ruixats aïllats obren la porta a la tardor

Fotografia de Ciutadella./ Chantal i Tomeu

El Temps

L’arribada de la tardor astronòmica aquest cap de setmana coincideix amb un canvi de temps que deixarà un ambient propi de principi de tardor: més fresca i qualque ruixat.

Pas de front i refrescada

El front que aquest divendres matí ha travessat el cel de les Balears no ha estat gaire actiu, però sí suficient per deixar alguns ruixats irregulars. Les quantitats recollides han estat escasses, inferiors als 10 l/m2. Avui capvespre, de fet, s’obriran clarianes i a poc a poc el sol s’acabarà imposant. Pot quedar qualque ruixat aïllat a l’interior de Mallorca i al llevant de Menorca. Un cop passat el front, canviarem de massa d’aire. S’enretira la massa humida i càlida mediterrània, i arriba una massa més seca i fresca. La màxima quedarà frenada entorn dels 24-26ºC.

Dissabte de temps variat

Dissabte continuarà l’ambient fresc en comparació a dies passats. La màxima quedarà frenada entre els 23ºC i els 25ºC. En general, farà sol, però també tendrem el creixement de niguls que, de manera local i aïllada, poden deixar qualque ruixat, més probable a Mallorca i Menorca.

Diumenge sense pluges

Diumenge serà un dia de temps tranquil arreu de les Balears. Hi haurà alguns niguls d’evolució a l’interior, sobretot en el cas de Mallorca, però no s’espera precipitació. La temperatura diürna serà un poc més alta, tot i que no s’arribarà als 30ºC a cap punt de l’Arxipèlag. En canvi, la mínima seguirà a la baixa, amb temperatures entre els 12ºC i els 15ºC a l’interior i entre els 15ºC i els 18ºC, a la costa.

22/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris