X

Ambient insegur i, a redols, plujós

Aquest dimecres s’obriran més clarianes al nord de l’Arxipèlag, però els niguls encara seran abundants a Mallorca i les Pitiüses

23/05/2023

Ambient insegur i, a redols, plujós

Fotografia de Xisco Capó des d'Escorca.

El Temps

Un embossament d’aire fred a les capes mitjanes de l’atmosfera complica el temps al sud-est de la península Ibèrica, on algunes localitats han batut els seus rècords de pluja en un mes de maig. Si bé el bessó principal de l’aire fred no arriba a les Balears, la situació meteorològica és moguda també a l’Arxipèlag. La combinació entre aire fred en altura, pols en suspensió i vent humit de component afavorirà un ambient insegur i, a redols, plujós.

Ambient gris i plugims de fang

Aquest dimarts capvespre s’obriran algunes clarianes, però en general el cel continuarà mig tapat de niguls i enterbolit per la presència de pols en suspensió. No es descarta que, com ha passat al matí, arribi a terra qualque brusca de fang. Quant a temperatura, pocs canvis. La màxima continua frenada al nord de les Balears, amb màxima de 19 ºC a 22 ºC, a conseqüència del vent de gregal, que bufarà moderat. Cap al sud i el ponent de Mallorca, així com a les Pitiüses, el termòmetre arribarà als 25 ºC.

Tempestes marítimes a les Pitiüses

Aquesta pròxima nit s’esperen tempestes marines al sud de les Balears que, ja de matinada, poden tocar terra preferentment a les Pitiüses i, en especial, a Formentera. Seran localment moderades i acompanyades de fang. L’AEMET mantindrà activat l’avís per pluja a les Pitiüses des de les 06.00 h a les 18.00 h per precipitacions de fins a 20 l/m2 en una hora.

No fa net

Aquest dimecres s’obriran més clarianes al nord de l’arxipèlag, però els niguls encara seran abundants a Mallorca i les Pitiüses. A Mallorca s’esperen brusques de fang, que cauran de manera irregular i intermitent. A Eivissa i Formentera, precipitacions igualment locals, però de caràcter moderat.

23/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris