X

‘Amics de la Terra’ reclama accions efectives contra la massificació al mirador des Vedrà

L'entitat denuncia atacs vandàlics en aquest espai protegit, molèsties i danys al veïnat i activitat il·legals com la venda de begudes alcohòliques

07/05/2024

‘Amics de la Terra’ reclama accions efectives contra la massificació al mirador des Vedrà

‘Amics de la Terra’ ha denunciat la massificació del mirador des Vedrà, un indret on els darrers anys es concentren centenars de persones per contemplar la posta de sol. L’entitat demana a l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia accions efectives per evitar aquesta massificació, que comporta embussos de trànsit, turismes estacionats en punts on no està permès i, a més, és perillós. També fan un crit d’alerta per les incomoditats que pateix el veïnat, el vandalisme a elements públics (cartelleria) i privats (portes i tanques) i també per activitats il·legals com la venda d’alcohol sense cap control sanitari.

Després de les queixes d’alguns veïnats, l’entitat va constatar totes aquestes situacions en una visita el passat 30 de març, durant la Setmana Santa i just a l’inici de la temporada. ‘Amics de la Terra’ assenyala que els vesins solen cridar a la Policia Local, però que quan els agents hi arriben els venedors de begudes ja han desaparegut amb les seves mercaderies.

L’entitat proteccionista reclama un control efectiu de l’accés a aquest espai. També apunta que, en lloc d’habilitar més aparcaments per a un nombre creixent de visitants, cal reduir-los i fins i tot eliminar-los per minimitzar l’afectació mediambiental d’un entorn que pertany a la Xarxa Natura 2000 i que disposa d’un pla de gestió aprovat.

07/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris