X

Amnistia Internacional reclama millorar la Llei de l’habitatge

Coincidint amb el 75è aniversari de la Declaració de Drets Humans, demana més implicació política per acabar amb la violació de drets arreu del món

04/05/2023

Amnistia Internacional reclama millorar la Llei de l’habitatge

10

Amnistia Internacional s’ha reunit amb els partits polítics perquè plantegin en els seus programes electorals la protecció dels drets humans, amb la millora, per exemple, de la Llei de l’Habitatge i amb la creació de centres de crisi 24 h per a víctimes de violència masclista.

Amb la coincidència del 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, Amnistia Internacional Illes Balears reclama més voluntat política i implicació per acabar amb la violació de drets arreu del món.

L’informe 2022-2023 analitza 156 països i adverteix del deteriorament persistent que s’està produint en el respecte als drets humans i l’Estat de dret. El president de l’entitat a les Balears, Xavier Ramis, reconeix que hi ha hagut avanços, però alerta dels retrocessos i la doble moral de la comunitat internacional davant fets semblants.

L’organització destaca la contundència d’Occident en la resposta a l’agressió de Rússia contra Ucraïna i que contrasta marcadament amb la manca de mesures significatives davant les greus violacions de drets humans que cometen alguns dels seus aliats, com Israel, l’Aràbia Saudita i Egipte.

“La protecció dels drets fonamentals es veu frenada per un sistema de doble moral que permet a un grup d’estats decidir quines violacions de drets humans importen i quines no”, explica Lola Abrahams, secretària de la Junta Directiva. “Hem d’aprofitar l’excusa del 75è aniversari de la Declaració per impulsar una reforma del sistema multilateral, començant pel Consell de Seguretat de les Nacions Unides”.

Pel que fa a l’estat espanyol, destaca l’agreujament del clima d’impunitat i la manca de rendició de comptes en certs àmbits de drets humans en els quals falten garanties i mecanismes de control. Considera, per exemple, que la protecció en l’àmbit sanitari és insuficient, així com en el dels drets econòmics, socials i culturals en un context d’incertesa econòmica.

04/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT