societat

Trobar anabolitzants és extremadament fàcil, tot i estar-ne prohibit el tràfic

Impotència, infertilitat, problemes de fetge, de cor, problemes arterials i el creixement en els homes dels pits són els efectes secundaris més habituals

Impotència, infertilitat, problemes de fetge, de cor, problemes arterials i el creixement en els homes dels pits són els efectes secundaris més habituals


Aconseguir anabolitzants a les Balears és extremadament fàcil tot i estar prohibit el tràfic d’aquestes substàncies. Ho assegura una font anònima que ha consumit anabòlics durant anys i amb la qual ha pogut parlar IB3 Ràdio. Una vegada hem conegut gràcies a aquest testimoni la manera d’obtenir aquests químics, un equip dels informatius ha volgut fer la prova. Ens hem fet passar per clients i en tan sols unes hores ja teniem ofertes suficients per triar. Parlam d’unes substàncies utilitzades principalment als gimnasos per muscular i que poden provocar greus efectes secundaris.
Escolta aquí el reportatge sencer emès per IB3 Ràdio amb les veus dels testimonis

Conta aquest testimoni anònim que abans es podien aconseguir fàcilment anabolitzants a les Illes però que a causa de les nombroses operacions policials contra el tràfic d’aquestes substàncies, ara el més habitual és recórrer a internet, concretament a Facebook.

Des d’IB3 Ràdio, hem fet la prova. Ens hem creat un perfil a Facebook i en un parell d’hores ja podíem triar entre els nombrosos venedors. Qui més insisteix és una persona d’Itàlia que ens assegura que està molt acostumat a fer enviaments a les Balears. Ens dona un número de compte i ens demana que facem un ingrés de 500 euros.

Telefonam a un altre venedor, de Mèxic, i ens fa millor preu i ens posa més facilitats. Li manifestam la nostra preocupació perquè les Autoritats interceptin el paquet però ens diu que no ens preocupem, que estan acostumats a moure aquestes substàncies. Ens ofereix hormona del creixement, i dos preparats anomenats SOSTENON i TEST 400. Ens costaria 290 euros i les instruccions són injectar-nos tres pics per setmana els anabolitzants durant dos mesos. El resultat que ens garanteix és augmentar 5 kilos de massa muscular.

 

Impotència, infertilitat o fins i tot problemes de fetge o de cor, els greus efectes secundaris

Pel que fa als greus efectes secundaris, pels quals el tràfic d’aquestes substàncies està prohibit a Espanya, ens diuen que no ens preocupem. Guillermo Serra, metge adjunt del servei d’endocrinologia de l’Hospital de Son Espases, ens adverteix, però, de les greus conseqüències del consum d’anabolitzants. Impotència, infertilitat, problemes de fetge, de cor, problemes arterials i el creixement en els homes dels pits són els efectes secundaris més habituals.

Cap dels venedors, evidentment, ens adverteix dels efectes secundaris del consum d’anabòlics. Però en canvi, molts dels entrenadors que des de les Illes comercialitzen i distribueixen de manera il·legal aquests productes fan signar un document que els eximeix de qualsevol responsabilitat en cas d’haver-hi algun problema. Un document que no té cap validesa legal.

Una altra font anònima consultada fa uns mesos per IB3 Ràdio apuntava que un reconegut culturista de les Illes havia fet servir un document semblant entre els seus deixebles. Però la gent vinculada al món del culturisme no són els únics que fan negoci. Aquesta persona també ens explicava que tenia constància que hi ha alguns metges a les Illes que ofereixen receptes d’aquestes substàncies a canvi d’una compensació econòmica. La nova font anònima d’IB3 Ràdio ens reconeix que alguna cosa ha escoltat. Tot i haver estat consumidor habitual, en cap cas ens recomana l’ús d’anabolitzants.

Mentre els metges recomanen no fer ús d’anabolitzants a causa dels greus efectes secundaris que solen causar, la Guàrdia Civil recorda que el tràfic a Espanya d’aquestes substàncies és il·legal.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Noces i esdeveniments en perill un segon estiu

Demanen claredat en les mesures anticovid de cara la temporada

Cinc pedres de la memòria recorden víctimes del franquisme i el nazisme a Manacor

El Govern instal·la les lloses davant les cases on visqueren aquestes persones abans de ser assassinades

Els Jutjats de Palma, al límit

La jutgessa degana critica la lentitud amb què opera el Ministeri de Justícia

Les restriccions s’aixequen de manera desigual entre sectors i illes

A Formentera i Mallorca, es manté la recomanació de no sortir al carrer a partir de les vuit del vespre