societat

Andratx, Ciutadella i Santa Eulària són els pobles on més baixen els desplaçaments dels veïnats

El trànsit rodat ha caigut a Mallorca un 83% durant l'estat d'alarma

Andratx%2C+Ciutadella+i+Santa+Eul%C3%A0ria+s%C3%B3n+els+pobles+on+m%C3%A9s+baixen+els+despla%C3%A7aments+dels+ve%C3%AFnats

Ho demostren les imatges. Cap cotxe a la carretera de sortida d’Andratx ni a la travessia. Tampoc no hi ha persones. Aquest municipi és un dels que més ha notat una baixada en la mobilitat dels seus veïnats durant l’estat d’alarma, a Balears. Ho demostra un estudi de l’INE que es basa en la posició dels telèfons mòbils dels espanyols. El dia 7 d’abril, només sortiren de la seva àrea de residència 260 dels 12000 habitants, la majoria cap a Calvià.

Esporles és un altre dels pobles on més ha caigut el tràfec de persones, segons l’INE. A l’altra banda, es troben municipis com ara Selva i Escorca, on no s’ha notat tant la davallada en la mobilitat entre mitjan novembre, que s’agafa com a referència, i les setmanes de confinament.

Al conjunt de Mallorca, el trànsit rodat ha caigut un 83% durant l’estat d’alarma. El punt on més s’ha notat és al túnel de Sóller, on la circulació de vehicles s’ha ensorrat un 95%, segons dades del consell insular.

A Menorca, l’INE situa Ciutadella com el municipi on més han baixat els desplaçaments durant el confinament. Els que n’han sortit ho han fet majoritàriament cap a Maó.

A Eivissa, la major davallada en la mobilitat dels veïnats ha estat a Santa Eulària des Riu. Els pocs desplaçaments que s’han realitzat s’han fet per igual als pobles del voltant.

La situació curiosa es produeix a Formentera on, segons l’INE, el municipi on més s’han desplaçat els seus veïnats és a Sant Josep de sa Talaia, a Eivissa. Un fet complicat si es té en compte que no hi ha comunicació directa amb aquesta població en vaixell comercial.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

“Hi ha modes que no haurien de tornar mai”, com el plàstic

El Govern llença la campanya 'Passa del plàstic' per a promoure a la ciutadania que deixi d'utilitzar productes d'un sol...

Llibertat amb càrrecs pels 15 detinguts en els aldarulls de dissabte a Palma

Els joves van actuar amb violència i van desobeir reiteradament les ordres de la Policia. Els incidents es van prolongar...