societat

Andratx, Ciutadella i Santa Eulària són els pobles on més baixen els desplaçaments dels veïnats

El trànsit rodat ha caigut a Mallorca un 83% durant l'estat d'alarma

Andratx%2C+Ciutadella+i+Santa+Eul%C3%A0ria+s%C3%B3n+els+pobles+on+m%C3%A9s+baixen+els+despla%C3%A7aments+dels+ve%C3%AFnats

Ho demostren les imatges. Cap cotxe a la carretera de sortida d’Andratx ni a la travessia. Tampoc no hi ha persones. Aquest municipi és un dels que més ha notat una baixada en la mobilitat dels seus veïnats durant l’estat d’alarma, a Balears. Ho demostra un estudi de l’INE que es basa en la posició dels telèfons mòbils dels espanyols. El dia 7 d’abril, només sortiren de la seva àrea de residència 260 dels 12000 habitants, la majoria cap a Calvià.

Esporles és un altre dels pobles on més ha caigut el tràfec de persones, segons l’INE. A l’altra banda, es troben municipis com ara Selva i Escorca, on no s’ha notat tant la davallada en la mobilitat entre mitjan novembre, que s’agafa com a referència, i les setmanes de confinament.

Al conjunt de Mallorca, el trànsit rodat ha caigut un 83% durant l’estat d’alarma. El punt on més s’ha notat és al túnel de Sóller, on la circulació de vehicles s’ha ensorrat un 95%, segons dades del consell insular.

A Menorca, l’INE situa Ciutadella com el municipi on més han baixat els desplaçaments durant el confinament. Els que n’han sortit ho han fet majoritàriament cap a Maó.

A Eivissa, la major davallada en la mobilitat dels veïnats ha estat a Santa Eulària des Riu. Els pocs desplaçaments que s’han realitzat s’han fet per igual als pobles del voltant.

La situació curiosa es produeix a Formentera on, segons l’INE, el municipi on més s’han desplaçat els seus veïnats és a Sant Josep de sa Talaia, a Eivissa. Un fet complicat si es té en compte que no hi ha comunicació directa amb aquesta població en vaixell comercial.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Un grup de comerciants enceta una recollida de signatures contra el sentit únic del port de Maó

L'APB tirarà endavant tot i la protesta: la mesura entrarà en vigor dilluns que ve

Maó protesta davant Endesa pel mal estat de la calçada del camí de Trepucó

Les obres de canalització per traslladar l'aigua des de l'EDAR des Castell fins a la central tèrmica de Maó continuen...

El Govern es reuneix amb la FAPA per tractar sobre el proper curs i la conciliació familiar

La Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes destaca que la socialització és insubstituïble dins del procés educatiu

L’UME envia personal, material i vehicles per la campanya contraincendis a Balears

Segons el Ministeri de Defensa, aquest reforç permetrà desplaçar un primer contingent de militars en helicòpter des de la Península...