X

Resposta a CCOO: Andratx denuncia un alentiment del servei de recollida de fems després de la vaga

L'Ajuntament es reuneix avui amb l'empresa responsable del servei per mirar de resoldre el problema

20/10/2021

Resposta a CCOO: Andratx denuncia un alentiment del servei de recollida de fems després de la vaga

Nofre Pasqual

L’Ajuntament d’Andratx denuncia un alentiment del servei de recollida de fems al municipi en la tornada a la feina per part dels treballadors de l’empresa de recollida de residus urbans després que els treballadors del servei re recollida de fems hagin tornat a la feina. El regidor de Medi Ambient, Llorenç Suau, ha declarat “no estam contents amb com està anant la recollida dels residus acumulats i avui mateix en parlarem amb l’empresa concessionària per mirar de resoldre el problema”. El responsable municipal considera que la recollida de fems està anant més a poc a poc del que seria desitjable i, en part, atribueix aquest fet a les paraules del secretari de la Federació de Serveis del sindicat Comissions Obreres, Miguel Angel Pardo, que s’han conegut fent una crida als treballadors a que retirassin els fems acumulats de mica en mica i sense pressa. Avui dematí, molts són els municipis que s’han aixecat amb la presència de vaga als carrers. És el cas de Binissalem, on les bosses de fems aquest matí eren presents a molts carrers del municipi.

La gestió municipal de la postvaga

L’Ajuntament de Felanitx ha iniciat un expedient sancionador per incompliment dels serveis mínims a l’empresa adjudicatària del servei. Segons la primera tinent de batle del municipi Catalina Soler aquest passat diumenge els camions no van sortir a fer la recollida. També per insalubritat. La primera tinent de batle del municipi Catalina Soler assegura que ‘no poden seguir més així.’Segons Soler 24 hores després que s’ajornàs la vaga de recollida de fems, les bosses continuen amuntegades als carrers de Felanitx. També a Portocolom on la recollida d’aquest dilluns, no va ser suficient per retirar tot el fems acumulat.

Manacor també sancionarà a l’empresa adjudicatària del servei de neteja per incompliment dels serveis mínims, i la Mancomunitat del Raiguer ho està considerant.

Un altre escull és si es descomptaran o no els dies de vaga als treballadors. La FELIB assegura que la majoria dels ajuntaments no pagaran per aquests cinc dies de vaga. A Llucmajor, un municipi especialment afectat per l’acumulació de fems, l’interventor n’ha fet un informe negatiu ja que, assegura, que ‘no es pot pagar un servei que no s’ha donat’. Tampoc l’ajuntament d’Alcúdia està disposat a pagar pels dies de vaga. Al municipi, els camions de recollida selectiva han sortit a recollir les fraccions, i s’han retirat alguns punts conflictius del centre. Però encara es veu molta brutor al carrer.

Són només els municipis petits, els que pràcticament ja han tornat a la normalitat.

Segon el sindicat Comissions Obreres, el fems acumulat no es retirarà per complet fins d’aquí a cinc dies. A més, la setmana que ve convocaran una nova assemblea per decidir si reprenen la vaga.

20/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris