X

Andrés Gil, el candidat consensuat entre PSOE i Podem per a presidir RTVE

Els grups polítics ultimen els noms dels deu consellers que hauran de triar les Corts

29/06/2018

Andrés Gil, el candidat consensuat entre PSOE i Podem per a presidir RTVE

El periodista Andrés Gil, redactor en cap de política en Eldiario.es, és el candidat de consens de PSOE i Podem per presidir Radio Televisió Espanyola (RTVE), ha confirmat avui divendres el líder de la formació morada, Pablo Iglesias.

“Hi ha hagut acord, em congratulo, tots els noms que han sortit són d’excel·lents professionals, tant Ana Pardo com Arsenio Escolar. (…) Sembla que finalment l’acord és amb Andrés Gil”, ha declarat Iglesias a Antena 3.

Després de barrejar-se diferents noms, com els d’Ana Pardo de Vera (directora del Publico) o d’Arsenio Escolar (exdirector de 20minuts), PSOE i Podem han acordat que Andrés Gil sigui el candidat per ocupar la presidència temporal de la radiotelevisió pública espanyola.

Iglesias, que ha destacat que tots ells són “excel·lents professionals”, ha insistit que malgrat l’elecció d’una cúpula interina per RTVE, després del decret llei impulsat pel govern espanyol, “ha quedat clar que ha d’haver-hi un concurs públic” en el futur. Aquest concurs, ha continuat, “és fonamental perquè RTVE deixi de ser un aparell de propaganda” i sigui independent.

Després d’aprovar l’executiu central divendres passat el decret llei per a la renovació urgent i temporal del Consell d’Administració d’RTVE, els grups polítics ultimen els noms dels deu consellers -i d’entre ells el president- que hauran de triar les Corts: quatre el Senat i sis el Congrés.

El primer nom que s’ha conegut ha estat el de Gil, cridat a liderar la cúpula. D’aquí a dilluns hauran de conèixer-se els noms dels nou consellers restants, ja que el mateix dilluns a la tarda la cambra baixa celebrarà el primer ple extraordinari per a la seva elecció. El Senat ho farà dimarts.

El procés ha de culminar el dia 8 de juliol, ja que el decret estableix un termini de 15 dies naturals per a la renovació, la qual cosa ha obligat a les Cambres a una tramitació accelerada i als grups a unes negociacions contrarellotge.

Gil és redactor en cap de política d’Eldiario.es, ha treballat a El País i va ser fundador del digital ADN.

29/06/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris