X

Ángela Pons: “S’ha de fixar un sostre al preu dels pisos que tengui en compte la renda”

La Plataforma d'Afectats per les Hipoteques ha registrat en 15 dies 10 casos de persones que estan a punt de perdre ca seva

30/06/2020

Ángela Pons: “S’ha de fixar un sostre al preu dels pisos que tengui en compte la renda”

La Plataforma d’Afectades per les Hipoteques de Mallorca, la PAH, està desbordada atenent nous casos de desnonaments. En els darrers 10 dies, ha registrat l’entrada de 15 casos de persones que estan a punt de perdre ca seva a causa de la crisi econòmica i social. És per això que l’entitat registrarà la setmana que ve al Parlament un escrit on reclama que es fixi un sostre màxim del preu del lloguer tenint en compte criteris com el de la renda.

A més, la PAH prepara una concentració a les portes del Parlament pel proper mes de juliol. La portaveu de l’entitat, Àngela Pons, critica la manca d’habitatge social que hi ha a les Illes. En declaracions a IB3 Ràdio, Pons assegura també que “falta fermesa als executius central i autonòmic per fer front als grans tenidors”.

L’advocat de la PAH, Víctor Cornell, ha mantingut aquests mesos un seguit de reunions amb els partits polítics per reclamar -entre d’altres qüestions- que es fixi un sostre màxim en el preu de l’habitatge a les Balears. Cornell demana que es faci un estudi per determinar quin ha de ser el preu màxim: “És important que es tengui en compte el criteri de la renda ja que no és el mateix el preu de l’habitatge a l’arxipèlag i Andalusia”.

Psoe i Vox no s’han reunit amb la PAH, i PP i Ciutadans no veuen amb bons ulls la creació d’aquest sostre màxim en el preu del lloguer. El portaveu al Parlament de la formació taronja, Marc Pérez Ribas, explica que “una cosa és analitzar el preu del mercat i una altra és posar preus que signifiquin un sostre; nosaltres com a partit liberal progressista no hi podem estar a favor”.

Tot i que la fixació d’un sostre màxim del preu del lloguer és una competència estatal, la diputada portaveu adjunta de Podem, Esperança Sans, ha assegurat que “és positiu que les comuntats autònomes facin els seus propis estudis. D’aquesta manera, les comunitats autònomes facilitarien que l’estat anàs més ràpid en la regulació dels preus del lloguer. S’ha de tenir en compte que el preu de l’habitatge i el nivell de vida aquí no és el mateix que a Extremadura”.

30/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT