Anglaterra jugarà la final de l’Eurocopa

La selecció anglesa aconsegueix derrotar Dinamarca per 2-1 a Wembley a una semifinal amb remuntada, pròrroga i polèmica

08/07/2021

Anglaterra jugarà la  final de l’Eurocopa

A casa i davant la seva afició, Anglaterra va aconseguir el bitllet per a la seva primera final d’Eurocopa de la seva història. El partit comença amb un homenatge al futbolista danès Christian Eriksen. Dinamarca és la primera a colpejar. Llançament de falta espectacular de Mikkel Damsgaard per fer el 0 a 1 al minut 30. Una obra mestra que val la pena veure repetida. Els anglesos posaren una marxa més i poden fer l’empat en aquesta acció. A la segona és la bona. Centrada de Bukayo Saka que cerca a Sterling i el capità Kjaer, amb poca fortuna, es marca en pròpia porteria al 39. 1 a 1 i bogeria a Wembley. A la represa els danesos poden posar-se per davant amb aquest xut de Dolberg. A partir d’aquest moment la superioritat d’Anglaterra va en augment. Creen ocasions una darrera l’altra, però no aconsegueixen superar el porter Schmeichel ni la defensa danesa.

A la pròrroga el partit segueix ben igual que com havia acabat. Els de Southgate ho segueixen provant, sense sort. I al minut 102 arriba la polèmica. L’àrbitre Danny Makkelie xiula un penal molt rigorós sobre Sterling. A la repetició veim com el contacte és lleu, però el VAR tampoc corregeix la decisió del col·legiat. El llençament de Harry Kane l’atura el porter danès. En el refús ja no hi pot fer res. 2 a UN i Anglaterra classificada per a la final. Diumenge a les nou del vespre, i també a Wembley, Itàlia Anglaterra. En joc: el títol de campió de l’Eurocopa.