Anna Ward, mecànica: “En moltes ocasions m’han dit que em dediqui a una altra professió”

Tres dones expliquen les seves experiències a sectors on representen la minoria o, fins i tot, són les úniques a les Pitiüses


Maria Marí és l’única dona maquinista a les Pitiüses. Du retroexcavadores des de fa set anys, quan les va canviar pel taxi. Els seus germans també s’hi dediquen i ella, des de ben jove, ja volia treballar amb maquinària pesant. “La por era si es riurien de mi, o si ho faria malament, però no, ha anat molt , i tots m’ajuden molt”, comenta Marí.
Anna Ward només coneix unes altres dues mecàniques que fan feina a Eivissa. La seva família la va animar des del principi a fer allò que li agradàs i aquest suport ha estat fonamental per a ella. Assegura, però, que en moltes ocasions la qüestionen i que, fins i tot, li han recomanat que es dediqui a una altra cosa, que consideren més adient per a una dona. “De vegades, em pregunten si treball a l’oficina i jo els dic ‘no, a l’oficina tu’ “, explica.
Quan Micaela Tur, pilot de cotxe de competició, va començar a competir tenia 15 anys i era l’única al·lota. “Més enllà que era molt jove quan vaig començar, era l’única dona i sempre m’he sentit molt observada i he escoltat certs comentaris… Però, al cap i a la fi, jo ho faig perquè és la meva passió i no m’interessa el que diguin”, assegura Tur.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |