X

ANPE reclama solucions urgents davant les “mudances massives” que han de fer els docents cada estiu

Una de les principals peticions és una millora en el plus d'insularitat

01/07/2023

ANPE reclama solucions urgents davant les “mudances massives” que han de fer els docents cada estiu

ANPE reclama solucions per evitar el fenomen massificat de mudances al qual es veuen sotmesos, de manera obligada, els docents. Mitjançant una nota de premsa, el sindicat ha denunciat que al llarg del capvespre de divendres 30, “els molls de totes les illes estaven plens a causa del fenomen que es repeteix anualment” i ho han comparat amb la “migració dels nyus en el continent africà”. Hi diuen que cada estiu es veuen obligats a abandonar els habitatges on han estat durant tot el curs “a causa de l’inici dels lloguers vacacionals i de la massificació turística de les illes, especialment a Eivissa i Formentera“.

A això, hi afegeixen “la carestia de la vida en totes les illes, la qual no ha deixat de créixer en els últims 20 anys, on ningú ha compensat l’increment de preus en combustibles, aliments i altres necessitats bàsiques”. Una situació que enguany, tal com han declarat alguns testimonis, ha obligat mestres i professors a dormir dins els cotxes, a compartir pis amb més de cinc persones o a apuntar-se al gimnàs per tal de poder-se dutxar.

És per tot això que reclamen “una solució urgent per a pal·liar aquest i molts altres efectes que afecten tots els sectors públics, on el col·lectiu docent és el més nombrós de tots ells”. Entre d’altres, reivindiquen una millora en el plus d’insularitat.

És per això, han dit, que “animem els nostres polítics que prenguin nota d’aquesta situació recurrent amb la finalitat de reconèixer una insularitat com a Canàries, per a millorar el servei de l’educació pública de balears pel bé dels nostres alumnes”.

01/07/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT