X

Antoni Costa: “El Govern vol prendre mesures valentes en matèria turística”

L'executiu ha convocat la primera mesa amb agents econòmics i socials per assolir un pacte per la sostenibilitat i la transformació del model turístic

17/05/2024

Antoni Costa: “El Govern vol prendre mesures valentes en matèria turística”

El portaveu del Govern, Antoni Costa, a la roda de premsa posterior al Consell de Govern. CAIB

El govern de les Illes Balears ha convocat la primera mesa per assolir un pacte social i polític per la sostenibilitat social, econòmica i ambiental de l’arxipèlag. La reunió se celebrarà dimecres, 22 de maig, a partir de les nou i mitja del matí a la seu de l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears, al campus de la UIB de Palma. En aquesta trobada, l’executiu ha assegurat el portaveu del Govern Antoni Costa, ha convidat representants dels diversos sectors econòmics, partits polítics, societat civil, cambres de comerç i cercles d’economia, així com representants de totes les administracions públiques de les Balears.

En la roda de premsa posterior al Consell de Govern, Antoni Costa ha assegurat que “el Govern vol prendre mesures valentes” per fer front al repte de la gestió turística i la transformació del model productiu. En aquest sentit, ha dit que l’executiu no vol prendre les decisions tot sol, sinó “de la mà de tota la societat civil de les Illes Balears”.

Sobre l’hostatgeria de Lluc: “Veurem què podem fer-hi”

Costa també ha respost preguntes sobre l’expedient obert per oferta il·legal de l’hostatgeria del Santuari de Lluc. Avui dia no té una solució per a les places turístiques d’aquest espai. “Intentarem fer el que puguem, però veurem què podem fer-hi. Ara mateix, no tenim una solució sobre aquest tema”, ha matisat Costa.

Igualment, ha opinat que l’Executiu “no pot més que mostrar una certa preocupació” per la situació de l’hostatgeria de Lluc, “pel fet que un lloc tan emblemàtic com Lluc tingui una situació com aquesta”. “Ho lamentam”, ha insistit Costa, i ha assegurat respectar la independència del Consell de Mallorca en aquesta matèria.

 

Notícies relacionades >

17/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT