mallorca

Antoni Garau, una vida de poder i lideratge

El periodista Miquel Segura ha coordinat la publicació de les seves Memòries


Amb noranta-dos anys, Antoni Garau passa els dies a la seva casa des Mal Pas, a Alcúdia. Enginyer de camins, ha dedicat mitja vida al sector públic. “Contra l’opinió de molta gent, la meva vida sempre ha estat esforç i fer bé als altres” explica Garau.

El periodista Miquel Segura ha passat més de dos anys posant ordre als seus manuscrits per confeccionar les seves Memòries. “Són importants perquè són més de cinquanta anys de la història de Mallorca, una història, per desgràcia, desconeguda”, apunta Segura.

Antoni Garau va estar al capdavant de la Demarcació de Costes de Balears durant vint-i-vuit anys i va gestar la Llei de costes. A ell es deu quasi tot el que es veu a vora mar. Pensa, però, que la costa balear no s’ha ordenat com a ell li agradaria. Veu la costa “molt malament” perquè diu que s’ha fet amb “criteris subjectius”. “Han deixat a tothom fer el que volen”, critica Garau. Diu que tant Ajuntaments, com administracions, han deixat l’ordenació en mans privades. Com a solució, proposa “una ordenació basada en l’interès general”.

Una figura amb poder, no mancada de controvèrsia. Ja fora del seu càrrec com a cap de Costes, va haver d’enfrontar diversos processos judicials, com el cas Andratx i el cas Moll. Sobre aquests processos, diu que varen afectar el seu honor i el seu prestigi.

Garau va presidir el Foment de Turisme en una època en què el turisme era cosa de Madrid. Col·leccionista d’art, va encapçalar el Cercle de Belles Arts, va liderar l’ONG Es Refugi i va impulsar el Musical Mallorca. Una vida sencera de lideratge, que deixa la seva petjada a la costa balear.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’Ajuntament de Palma plantarà enguany 2000 arbres

Aquesta setmana ha començat per la barriada de Santa Catalina

Carmen Pastrana observa les conductes digitals excessives en la seva darrera obra

"Enimismados" es pot visitar fins al 8 d'abril a l'espai s'Escorxador de Marratxí.

Tres drons vigilen la costa mallorquina per controlar el compliment de les mesures anticovid

L'operatiu està format per onze professionals, entre pilots, controladors i tècnics. Durant els pròxims dies vigilaran el compliment de la...

‘Batec. Una trilogia’ de Catalina Florit aterra a l’Espai el Tub de Palma

L'espectacle, que es representa aquest cap de setmana, s'inspira en les històries de tres dones majors que s'enfronten a les...