societat

Antoni Oliver, cap de microbiologia de Son Espases: “Em preocupa que hi hagi un repunt de casos”

Demana responsabilitat a la població i recorda que tot i deixar de dur la mascareta a l'aire lliure, el virus encara segueix present

Antoni+Oliver%2C+cap+de+microbiologia+de+Son+Espases%3A+%26%238220%3BEm+preocupa+que+hi+hagi+un+repunt+de+casos%26%238221%3B

Antoni Oliver, cap de microbiologia de l'Hospital de Son Espases


Des de la Unitat de Microbiologia de l’Hospital de Son Espases demanen responsabilitat a la població i recorden que tot i deixar de dur la mascareta a l’aire lliure, el virus encara segueix present.

Antoni Oliver, cap de microbiologia de l’Hospital de Son Espases, apunta que tot i que s’havia de fer, tal vegada no era el millor moment per a fer-ho; i mostra certa preocupació pel que pugui suposar, si no es fa bé. “És un moment complicat, amb l’inici de l’estiu i amb tots els moviments que hi està havent i que hi haurà (…) em preocupa una mica que realment la cosa se’n vagi més enllà d’allò que es permet i del que és raonable en aquest moment. Perquè ara mateix hi està havent un repunt de casos important”, explica Oliver.

És, també, un moment en què creix la preocupació davant la variant Delta, la també coneguda com a variant índia, que ja és a les illes, i que podria augmentar amb l’arribada del turisme britànic.

“La variant índia ja està a Balears. En l’àmbit de la transmissió és evident que és una amenaça i per tant, a la mínima que un es descuidi, augmenten d’una manera dramàtica el nombre de casos. D’altra banda, afortunadament estam aconseguint una cobertura vacunal de la població molt elevada i això fa de contrapès a aquestes variants”, diu Antoni Oliver.

Preocupen les concentracions que s’han produït els darrers dies, un catalitzador per a la transmissió del virus, i que tendrà les seves conseqüències.

“En els pròxims dies augmentaran el nombre de casos. Pot haver-hi evidentment contagis i transmissió que es quedi aquí a Balears”. “Hi haurà una quarta onada probablement a escala de nombre de casos, però és d’esperar que no es tradueixi en una onada important quant a ingressos, inspeccions greus, etc”.

Demana sentit comú davant la relaxació en la normativa que comença avui; que la gent segueixi complint la normativa, perquè si no es poden donar casos greus i més morts.


Primera jornada sense mascaretes al carrer

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Una nina de 9 anys resulta ferida greu per arma de foc a Llucmajor

El succeït ha estat accidental, i la menor roman ingressada a l'Àrea de Pediatria de Son Espases

Primera jornada de vacunació sense cita prèvia als centres de salut de Menorca: 114 dosis administrades

Entre les persones que han rebut la vacuna, a més d'alguns residents, la majoria eren treballadors desplaçats a l'illa

Es redueix a 70 la velocitat permesa a la MA13 d’entrada a sa Pobla

Sevillano ha presentat també un nou projecte d'un carril per a vianants i bicicletes entre sa Pobla i Crestatx

“Feim feina cada dia, i a Mallorca no tenim família. Gràcies a Hadas, el nin està a un lloc segur durant unes hores”

Tècnics i voluntaris d'aquesta entitat atenen 60 al·lots al seu local de Palma. Hi juguen i estudien, i també hi...