espanya

Antonio Papell, periodista: “A Madrid, la frustració d’aquest any i mig de pandèmia s’ha abocat a les eleccions”

Segons Papell, Ayuso ha exhibit un "populisme arrasador amb lemes absurds que no volen dir res, com ara 'comunisme o llibertat'"

/EFE


Antonio Papell, periodista resident a Madrid, afirma que Ayuso ha exhibit un “populisme arrasador amb lemes absurds que no volen dir res, com ara ‘comunisme o llibertat'” que ha aconseguit destacar davant de “gent que deia coses més raonables”. Ho ha fet a l’entrevista a l’informatiu matí d’IB3 Ràdio, on també ha comparat la victòria d’Ayuso amb la de Trump, precisament per aquest component “populista”.

Durant la campanya, Papell veia “taverners i joves clamant per Ayuso, no per una qüestió ideològica sinó perquè els permetia prendre copes després de sopar”. “La frustració d’aquest any i mig de pandèmia s’ha abocat en aquestes eleccions on no hi ha hagut un motiu ideològic”, segons Papell, que també afirma que en aquestes eleccions s’ha produit una polèmica política on es contraposava “Ayuso, partidària de mantenir l’economia passàs el que passàs als hospitals i els altres, que volien mantenir la situació sanitària”.

Durant aquesta campanya, considera Antonio Papell, hi ha hagut grans encerts i grans errors. “El PP ha duit be el repte que li va plantejar el PSOE a Múrcia”, diu, però el PSOE, en canvi, “s’ha equivocat des del principi, especialment amb l’elecció del candidat: Ángel Gabilondo te molt de mèrit però no serveix per als debats polítics”.

Respecte a Ciutadans, diu Papell que està tocat de mort i que els votants no  perdonen els canvis vertiginosos en l’espectre polític com el que va fer Albert Rivera quan “va decidir deixar el centre i passar a voler ser el substitut del PP a la dreta”. Respecte això, opina Papell, és una bona noticia que desapareguin els motius de confusió en política.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Sánchez demana “un vot de confiança” amb els indults als presos del Procés

El president del Govern central ha dit que la decisió es fa pensant en la societat, la convivència i la concòrdia

La UE avala el pla de recuperació d’Espanya amb 19.000 milions en 2021

Von der Leyen assegura que els primers doblers arribaran al juliol

El govern espanyol estudiarà els indults “tan aviat com sigui possible”

La portaveu, María Jesús Montero, afirma que allò important és el rigor i el contingut

El govern espanyol prepara la nova llei de Formació Professional que la declararà dual

Els estudiants hauran passat per una empresa, on realitzaran entre un 25 i un 50% de la seva formació