Una dona morta i diversos ferits en un accident entre un taxi i un turisme a la carretera de Menorca
Es tracta de la sisena mort per accident de trànsit a Menorca enguany, el pitjor any de la darrera dècada
No és pròpiament una medusa, ni té consideració d'ésser viu
17Una caravel·la portuguesa (Physalia physalis) va aparèixer ahir capvespre en aigües entre Cala Deià i el Port de Sóller, a Mallorca. Es tracta d’un fet infreqüent a les nostres illes, però al 2018 s’hi van poder veure les primeres a l’arxipèlag, i els darrers estius han arribat exemplars de manera minsa, però contínua.
No són propis de la Mar Mediterrània, però, afavorits pels vents de sudoest, poden entrar-hi per l’Estret de Gibraltar. Per això, s’estima que aquesta caravel·la portuguesa apareguda ahir podria dur dies vagant per aigües del mediterrani, i les corrents l’haurien transportat fins a la zona.
La caravel·la portuguesa no és pròpiament una medusa, ni té consideració d’ésser viu. Es tracta d’un conglomerat d’organismes que s’associen com una colònia per a sobreviure. Junts formen un hidrozoo de plàncton gelatinós, però de manera independent no podrien sobreviure.
No són tan perilloses com podria semblar, però cal anar amb compte. La seva picada podria resultar mortal per a un infant o per a un adult amb la salut afeblida. Per a una persona de pes i salut normal no hauria de resultar nociva en excés, i els seus efectes passarien en unes quantes hores.
Es tracta de la sisena mort per accident de trànsit a Menorca enguany, el pitjor any de la darrera dècada
L'Ajuntament acusa el propietari del local i els oganitzadors, la penya Rezaga2, d'alterar la convivència ciutadana i d'embrutar l'espai públic
Va estar involucrat i va ser el principal sospitós de la desaparició de Toni Llabrés, propietari de la finca assaltada
Entrevista al grup de persones de Mallorca i "de professions dispars" per conèixer de primera mà les intencions que tenen, en un moment en què s'ha començat a qüestionar el seu compte actiu a xarxes socials i web per part d'autoritats britàniques