POLíTICA

Apesteguia (Més): “Ara també hem de treballar per refer relacions amb el PSIB en el Consell de Mallorca”

L'acord inicial de patrocini amb el Reial Mallorca es revoca, tal com demanaven Unides Podem i Més per Mallorca. Però se'n crearà un altre amb unes condicions diferents


Preacord entre el PSOE, Més per Mallorca i Unides Podem al Consell insular. Els socis del pacte donen per tancada la crisi política desfermada arran del compromís de promoció del Reial Mallorca. Hi haurà un patrocini de Son Moix per part del Consell, però estarà desvinculat del turisme.

Després de 10 hores de reunió, els partits que formen el govern insular aparquen un episodi que el coordinador de Més per Mallorca, Lluís Apesteguia, considera que no afectarà la relació amb el PSOE a altres institucions. Reconeix, però, que dins el Consell insular “també hem de treballar per refer relacions amb el PSIB”.

En declaracions aquest divendres a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio, Apesteguia ha assenyalat que “ara hem de seguir treballant per tancar els termes per veure en quina forma es donen els ajuts” a altres equips esportius de l’illa. En aquest sentit, el coordinador de Més ha remarcat que el preacord al qual van arribar ahir dijous passa sobretot perquè els clubs esportius de qualsevol modalitat que rebin una subvenció pública “no vagi lligat a cap promoció turística”.

Una promoció turística que també s’ha deslligat amb el nom Visit Mallorca Estadi. Apesteguia ha assenyalat que per part dels ecosobiranistes volen que es mantingui el nom de Son Moix per a l’estadi del Reial Mallorca.

Nova fórmula jurídica

L’entesa inclou canviar la fórmula jurídica per finançar el Mallorca. Ja no serà la Fundació Mallorca Turisme qui signarà el patrocini. L’estadi no s’anomenarà Visit Mallorca, com havien acordat els socialistes amb el club. Es trobarà un nom -que encara es desconeix- amb valors socials i esportius. Apesteguia defensa que sigui, simplement, Son Moix. El tercer punt del pacte és que s’ampliarà el suport a l’esport base, i el quart, que es potenciarà la vessant cultural. La presidenta del Consell, Catalina Cladera, deixa per tancada la crisi amb aquest acord, que encara s’ha d’executar.

L’acord inicial de patrocini amb el Reial Mallorca es revoca, tal com demanaven els socis del PSOE. Però se’n crearà un altre amb unes condicions diferents.

L’acord arriba després que esclatàs una crisi política en el Pacte, que Més amenaçava de trencar. De fet, els ecosobiranistes havien plantejat consultar la continuïtat amb els socis de govern a la militància si la trobada d’ahir acabava sense acord. Recordem que el primer text pactat entre el PSOE i el Reial Mallorca incloïa un finançament d’1,8 MILIONS d’euros per mantenir el nom de Visit Mallorca Estadi, que ja feia dos anys que s’havia posat a Son Moix sense rebre recursos públics.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |