societat

Apotecaris Solidaris dona 4.000 màscares a un menjador social de Palma

L'associació fa més feina en cooperació internacional, ja que aquí els medicaments ja estan subvencionats per l'Estat


L’ONG Apotecaris Solidaris ha donat enguany 4.000 mascaretes als usuaris d’un menjador social de Palma. Habitualment, centren la seva activitat en la cooperació internacional, perquè aquí, els medicaments ja estan subvencionats per l’Estat. Però ara, hi ha famílies que no es poden permetre comprar aquests productes sanitaris bàsics.

Duen 25 anys d’activitat en cooperació internacional a països com Ruanda o el Camerun. Entre d’altres qüestions, Apotecaris Solidaris envia cada any medicaments a països del tercer món. Quan preparin els enviaments per l’any que ve, esperen un canvi sense precedents en el tipus de producte sol·licitat. “Esperam que moltes sol·licituds de medicaments passin a ser de material sanitari, com mascaretes o gels”, explica Cristina Mataró, presidenta de l’entitat.

Els fons per la compra de material provenen de farmacèutics socis de l’ONG i d’institucions públiques. El director tècnic d’Apotecaris Solidaris espera que enguany l’administració no redueixi els projectes en cooperació internacional, ja que això repercutiria “en les persones que tenen més dificultats per poder tenir una salut digna”.

Com a novetat, enguany han fet donacions al menjador social de la fundació Zaqueo: gel de dutxa i màscares. Va ser el mateix menjador social qui va sol·licitar el material sanitari.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Muro ‘incendia’ el campanar de l’església en el seu Sant Antoni alternatiu

Unes 200 persones s'han concentrat a la plaça, tot i que no es podien celebrar actes multitudinaris

Els nins gaudeixen de Sant Sebastià Petit

Circ, contacontes i grafits han fet gaudir els més petits

Les UCI han passat aquest cap de setmana de risc “alt” a “molt alt”

Els casos de malalts amb covid que necessiten hospitalització per complicacions greus continuen pujant

Els forns de Sa Pobla venen totes les espinagades

Menjar tradicional que no falta, tot i les restriccions de la festa