X

Aprenentatge competencial, noves avaluacions i més hores de llengua catalana són les claus de la LOMLOE

Es començarà a aplicar el curs 2022- 23 a Infantil i als cursos imparells de Primària, ESO, Batxillerat i FP

18/02/2022

Aprenentatge competencial, noves avaluacions i més hores de llengua catalana són les claus de la LOMLOE

Aina Gutiérrez

Els responsables educatius comparen aquest canvi amb el que hi va haver quan es va passar de l’EGB a l’ESO. És un canvi complet de model perquè es passa de la memorització de conceptes a l’assoliment de coneixements simples o d’aquells interrelacionats. D’aquesta manera, es permetrà l’agrupació de matèries en àmbits de coneixements, com per exemple, el científicotècnic o l’àmbit humanístic i social.

El 50% del currículum de la LOMLOE s’estableix a nivell nacional i l’altra meitat la decideixen les comunitats autònomes. D’aquesta manera a les Illes, demà es publicarà el decret autonòmic d’educació infantil que és un esborrany i al qual es podran fer al·legacions.

La LOMLOE preveu que les avaluacions dels alumnes ja no siguin amb notes sinó amb informes qualitatius, suposa també que a secundària i a batxillerat es pugui passar de curs amb fins a dues matèries suspeses. La repetició de curs serà sempre excepcional. A batxillerat es crea el Treball de Recerca que ve a ser com una tesi i que aportarà el 10% de la nota final. Es creen també noves asignatures optatives a ESO i batxillerat, com ara Igualtat de Gènere o Història i Cultura de les Illes Balears.

18/02/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris