X

Aprenentatge competencial, noves avaluacions i més hores de llengua catalana són les claus de la LOMLOE

Es començarà a aplicar el curs 2022- 23 a Infantil i als cursos imparells de Primària, ESO, Batxillerat i FP

18/02/2022

Aprenentatge competencial, noves avaluacions i més hores de llengua catalana són les claus de la LOMLOE

Els responsables educatius comparen aquest canvi amb el que hi va haver quan es va passar de l’EGB a l’ESO. És un canvi complet de model perquè es passa de la memorització de conceptes a l’assoliment de coneixements simples o d’aquells interrelacionats. D’aquesta manera, es permetrà l’agrupació de matèries en àmbits de coneixements, com per exemple, el científicotècnic o l’àmbit humanístic i social.

El 50% del currículum de la LOMLOE s’estableix a nivell nacional i l’altra meitat la decideixen les comunitats autònomes. D’aquesta manera a les Illes, demà es publicarà el decret autonòmic d’educació infantil que és un esborrany i al qual es podran fer al·legacions.

La LOMLOE preveu que les avaluacions dels alumnes ja no siguin amb notes sinó amb informes qualitatius, suposa també que a secundària i a batxillerat es pugui passar de curs amb fins a dues matèries suspeses. La repetició de curs serà sempre excepcional. A batxillerat es crea el Treball de Recerca que ve a ser com una tesi i que aportarà el 10% de la nota final. Es creen també noves asignatures optatives a ESO i batxillerat, com ara Igualtat de Gènere o Història i Cultura de les Illes Balears.

18/02/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris