POLíTICA

Aprovada inicialment la modificació del Pla Territorial de Mallorca

Recupera 700 hectàrees de sòl urbà o urbanitzable per convertir-les en rústic


El consell de Mallorca ha aprovat de forma inicial la modificació del Pla Territorial de l’illa, que recupera 700 hectàrees de sòl urbà o urbanitzable per convertir-les en rústic. La modificació ha vist la llum amb els vots dels partits del pacte: PSOE, Més per Mallorca i Podem. El Pi s’hi ha abstès, mentre que el PP, Ciutadans i Vox hi han votat en contra. L’oposició considera que no es desclassifica res nou, i que la institució s’ha passat de frenada.

L’equip de govern, per la seva banda, ho defensa perquè introdueix, diuen, un nou concepte d’urbanisme per decidir com ha de créixer l’illa. 1.600.000 persones és el sostre de població que pot assumir Mallorca els pròxims 10 anys, segons aquesta modificació. La pressió humana a Mallorca era de poc més d’un miló de persones en un sol dia l’agost de 1999. En 25 anys, aquesta xifra ha augmentat al voltant del 30%. L’estiu de 2019, segons dades d’IBESTAT, hi arribaren a haver 1 milió 465 mil persones en un sol dia entre residents i turistes. Per no traspassar aquest sostre, la modificació del Pla Territorial de Mallorca redueix el creixement urbanístic de la pròxima dècada. S’han reduït un 30 per cent les possibilitats de creixement dels diferents municipis, excepte Palma, Inca i Manacor, on aquest límit descendeix a un 20 per cent, i en els municipis adaptats al Pla Territorial, en els quals la limitació s’ajusta segons el terreny que ja han consumit

Un canvi de model que, segons el Consell de Mallorca , inclou la protecció del paisatge i la lluita contra el canvi climàtic. Ara ja se fa feina per una nova modificació per regular el sòl que es dedica a parcs fotovoltàics. La regulació de les piscines, de moment, queda en mans dels ajuntaments.

La consellera del Territori, Maria Antònia Garcías, ha destacat que amb aquesta modificació “es tanca un cicle i s’obre el camí de la Mallorca del futur”. També ha ha explicat que s’ha realitzat la revisió dels planejaments dels 53 municipis de Mallorca i ha remarcat que l’actualització de les àrees de desenvolupament urbà han donat amb un dels resultats més destacables d’aquesta modificació: “S’han recuperat de més de 700 hectàrees que queden classificades pel PTI com a sòl rústic”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |