economia

Aprovada la moratòria hipotecària per al sector turístic

No pagaran el capital principal del préstec durant 12 mesos si justifiquen pèrdues per la Covid-19

Aprovada+la+morat%C3%B2ria+hipotec%C3%A0ria+per+al+sector+tur%C3%ADstic

Dins el reial decret de mesures urgents de reactivació econòmica publicat aquest dilluns al BOE, el govern central ha aprovat una moratòria hipotecària per a les empreses i autònoms del sector turístic.

Durant un període màxim de 12 mesos, no hauran de reemborsar el capital del préstec hipotecari, però sí que hauran d’abonar els interessos. L’import ajornat es podrà distribuir entre les quotes restants sense modificar la data de venciment.

Per poder beneficiar-se’n, els deutors hauran d’acreditar que han patit una davallada de facturació d’almenys un 40% de mitjana entre el mes de març i maig com a conseqüència de l’emergència sanitària. No s’hi poden acollir si es varen declarar en concurs de creditors abans de l’estat d’alarma o si ja es beneficien d’altres moratòries hipotecàries.

Les hipoteques del sector turístic representen bona part del negoci bancari a les Balears. El reial decret no només beneficia els hotels, sinó també la resta d’allotjaments turístics com per exemple el lloguer vacacional. També inclou les agències de viatges. La seva patronal, Aviba, considera “una bona notícia” aquesta ajuda.

La moratòria també inclou els llogaters dels immobles turístics, com és el cas de la majoria de les agències de viatges: els propietaris que s’acullin a aquesta ajuda els hauran de concedir, al seu torn, una moratòria del lloguer d’almanco un 70% de la quantia.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les noves restriccions tornen a colpejar el sector de la restauració a Menorca

Alguns empresaris es plantegen si els sortirà més a compte obrir, o abaixar definitivament la persiana en ple mes d'agost

Alemanya inclou les Balears com a ‘zona de risc’ i hi desaconsella viatjar

En la notificació s'adverteix que els alemanys que tornin a casa després de les seves vacances a les Balears hauran...

Els empresaris de l’oci nocturn critiquen que “s’estigmatitzi” el sector

Amb les restriccions actuals, asseguren, podrien haver de tancar un 50% dels negocis d'un sector que dóna feina a 20.000...

Mitjans alemanys donen per fet que Balears quedarà inclosa dins la recomanació de zona de risc per coronavirus

D'Espanya, només Canàries quedarà exclosa d'aquesta declaració, que encara no s'ha confirmat oficialment. Der Spiegel i Bild, per exemple, obren...