economia

Aprovada la licitació del concurs de viatges de l’Imserso

Hi opten dos grups formats per empreses balears

Imatge d'arxiu. /EFE


El Consell de Ministres ha aprovat la licitació del concurs de viatges de l’Imserso. Hi opten dos grups formats per empreses balears. Hi són en joc 1.200.000 d’euros, i els viatges de 900.000 jubilats. Les places amb destinació a les Illes es redueixen un 6%. Es preveu que siguin unes 160.000.

El contracte per organitzar les vacances de l’Imserso serà per les pròximes dues temporades: entre 2019 i 2021. Una vegada més, la licitació dels viatges es dividirà en tres lots: Costa Peninsular, Costa Insular -que inclou les Balears- i Circuits Culturals. Enguany, les places dels viatges de costes es redueixen un 6 per cent, mentre que les de turisme interior -les més demandades- s’incrementen un 7 per cent.

El grup Logitravel es presentarà al concurs que en els darrers anys s’han repartit Mundosenior i Mundiplan, que també tornaran a licitar. El turoperador amb seu al Parc Bit preveu augmentar la plantilla si aconsegueix el contracte.

Per vendre les vacances de l’Imserso, les agències de viatge reben 12 euros bruts per persona, una quantitat que consideren insuficient. La patronal ha sol·licitat al govern central que s’augmenti la seva comissió, perquè, si no, diuen, no surt rendible.

Els plecs del concurs es publicaran al BOE dilluns que ve i després els turoperadors tenen 40 dies per presentar les ofertes. Segons el calendari previst, l’adjudicació del concurs serà el juny.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris

-->

més contingut relacionat

El nou cable submarí Menorca-Mallorca s’instal·larà a l’octubre

Red Eléctrica planifica 5 noves interconnexions a les Balears i una inversio de 230 milions en 3 anys

Les empreses turístiques diuen tenir dificultats per assumir l’increment salarial dels empleats

La incertesa de la temporada per causa del Brèxit i l'increment dels sous reté les contractacions

La compatibilitat entre turisme i patrimoni, a debat a Eivissa

Els Joves Ambaixadors redactaran un decàleg de bones pràctiques que es presentarà al Congrés Mundial de Ciutats Patrimoni a Cracòvia.

Segona Fira de l’Ocupació de Marratxí

S'ofereixen 600 llocs de feina